tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«Σωστή και ασφαλής χρήση του διαδικτύου βίωμα για γονείς και παιδιά» το μήνυμα της ημερίδας στη Βέροια (φωτογραφίες)

Ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Προστάτεψε τα βήματά σου στο Διαδίκτυο» πραγματοποιήθηκε το πρωινό του Σαββάτου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στη Βέροια.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας και η Αντιδημαρχία Παιδείας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) που τιμάται στις 11 Φεβρουαρίου.

Την ημερίδα χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δικηγόρος-Εκπαιδευτικός Συρμούλα Τζήμα Τόπη, η οποία είπε «Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι η γνώση όλων των κινδύνων της προσωπικής ασφάλειας του χρήστη σε σχέση με τις ιδιωτικές του πληροφορίες, την προσωπικότητά του, το σώμα του, την τιμή και την υπόληψη του, την περιουσία του. Σχετίζεται πάντα με τη χρήση του διαδικτύου αλλά και την αυτοπροστασία από το ηλεκτρονικό έγκλημα. Οι χρήστες του διαδικτύου αυξάνονται συνεχώς, ενώ παγκόσμιοι οργανισμοί και κυβερνήσεις έχουν εκφράσει ανησυχία για τα παιδιά που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Οι ευαίσθητες πληροφορίες, όπως προσωπικές, η ταυτότητα του χρήστη, οι κωδικοί πρόσβασης συνδέονται με τα προσωπικά δεδομένα και ιδιωτική ζωή. Το ηλεκτρονικό ψάρεμα, διαδικτυακές απάτες και διαδικτυακή παρενόχληση είναι πλέον καθημερινότητα. Παρά τις ευεργετικές ιδιότητες του διαδικτύου και τις δυνατότητες που μας δίνει συνυπάρχουν πολλές φορές κακόβουλα στοιχεία και λογισμικά. Τα παιδιά αποτελούν τους συχνότερους και πιο ευάλωτους στόχους, ενώ δεν γνωρίζουν τα όρια της παραβατικότητας. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσει μέσα από την ημερίδα είναι ότι το διαδίκτυο είναι μέρος της ζωής μας, αλλά η σωστή και ασφαλής χρήση του πρέπει να γίνει βίωμα και σε μας στα παιδιά μας… Το επόμενο βήμα είναι να γίνουν ομιλίες στα ίδια τα παιδιά… Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν φωνή και πρέπει να τα ακούμε. Οι γονείς δεν είναι μόνοι τους. Υπάρχουν φορείς και δομές που μπορούν να τους βοηθήσουν ώστε τα παιδιά να έχουν μια ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος, ο οποίος είπε ότι οι προκλήσεις του διαδικτύου δεν σταματούν, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη έρευνα, που αποτέλεσε και την ομιλία του. Η έρευνα αναφέρεται στις συνήθειες των παιδιών, τα οποία έχουν προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα, στο σοβαρό θέμα παρενόχλησης, καθώς επίσης και στην έλλειψη ορίων από τους γονείς. «Οφείλουμε να κινητοποιηθούμε και να βρούμε λύσεις, για ασφαλή χρήση του διαδικτύου».  

Έπειτα χαιρετισμό απηύθυνε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας Ελένη Μπαμπαλώνα, η οποία είπε «το διαδίκτυο κρύβει πολλούς κινδύνους για οποιονδήποτε χρήστη, ακόμη κι αν είναι προσεκτικός. Τα παιδιά είναι ευάλωτα κι ευκολόπιστα και γίνονται εύκολα στόχος λόγω έλλειψης γνώσεων. Θα πρέπει να θωρακίσουμε τη νέα γενιά. Το διαδίκτυο δεν είναι εχθρός μας, όμως χρειάζεται μέτρο».

Στη συνέχεια η αναπληρώτρια του προϊσταμένου του ΚΕΣΥ Ημαθίας Σάββα Ταϊλαχίδη, Γεωργία Γκανάτσιου απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό, καθώς επίσης αναφέρθηκε στο έργο και τον ρόλο του ΚΕΣΥ.

Τέλος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας του Δήμου Βέροιας Ψυχολόγος Παρασκευή Αγγελή, αναφέρθηκε στο έργο που παρέχει η υπηρεσία του Δήμου, τόσο στους μαθητές όσο και στην οικογένεια. «Το διαδίκτυο πρέπει να είναι εργαλείο στα χέρια του ανθρώπου κι όχι εμπόδιο, γι αυτό οφείλουμε όλοι να ξέρουμε πώς να το χρησιμοποιήσουμε… Η ημερίδα στοχεύει σε τρεις στόχους:

1. Να γίνει κατανοητό ότι το διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο μάθησης, ψυχαγωγίας κι επικοινωνίας που πρέπει να χρησιμοποιούμε προσεκτικά

2. Να καταδειχθούν οι παγίδες του (εθισμός κτλ)

3. Να γνωρίσουμε τους τρόπους που μπορούμε να ελέγξουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε, να προφυλάξουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και να προστατέψουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία».

Στη συνέχεια η κα Τζήμα αναφέρθηκε στα βιογραφικά των εξαίρετων ομιλητών, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι ίδιοι.

Ο Παπαπροδρόμου Γεώργιος, Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ - Πρώην Δ/ντής Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ειδικός αναφέρθηκε σε θέματα διαδικτύου και ασφαλούς πλοήγησης με θέμα «Ο Κυβερνοχώρος, ένα νέο περιβάλλον με τις προκλήσεις του».

Ο Νταφούλης Βάιος - Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Δ/ντής Παιδιοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσ/νίκης ανέπτυξε το θέμα «Παιδιά και Έφηβοι στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Παθογένεια και σύγχρονες προκλήσεις».

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά, με την Σχολική Χορωδία, υπό τη διεύθυνση της μουσικού Ελένης Αναγνώστου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των : Δ/ΝΣΕΩΝ Π.Ε. και Δ.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ, του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, του  3ΟY ΠΕΚΕΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, του ΚΕΣΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, της Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, του ΚΑΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, της ΚΕΠΑ και της «ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ» Π.Ε.ΗΜΑΘΙΑΣ

Παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αρχ. Παύλος Σταματάς, ο Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Ι Μεραρχίας Πεζικού Γρηγόρης Παντελίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Γεωργία Μπατσαρά, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Δήμου Βέροιας Δημήτρης Πυρινός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτης Καραβασίλης, ο αντιδήμαρχος Δήμου Ηράκλειας κ. Λαζαρίδης, οι συντονίστριες εκπαίδευσης κ. Λαζαρίδου και κ. Παπαγεωργίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαρίνα Ψωμιάδου, η υπεύθυνη της Πρόσβασης, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Τσιούντας, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας Αποστόλης Μούρτης, ο πρόεδρος του ΣΕΠ, αντιπρόσωποι φορέων και συλλόγων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί κ.α.

 

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69