Logo

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Πάτρα

Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου το απόγευμα η Πάτρα υποδέχθηκε το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά από το όρος Βέρμιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρωτοκλήτεια» για τον πολιούχο της πόλεως Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο.

Tο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά μετέφερε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Καθηγούμενο του Ιερού Προσκυνήματος, Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Μπίρδα, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καμπανίας Αρχιμ. Θεόφιλο Λεμοντζή, από τον Πρόεδρο του Σωματείου Παναγία Σουμελά κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Ιερού Ναού τού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, υπό του οικείου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, του Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου και του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην συνέχεια με λιτανευτική πομπή η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό, όπου τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προσεφώνησε τον Μητροπολίτη Βεροίας και την τιμία συνοδεία του και αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος. Επίσης ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ετίμησε τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη.

View this gallery on Flickr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb