Logo

Με την ευχή να εκλείψει η βία από όλες τις κοινωνίες εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» (φωτογραφίες)

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, παρουσία της τοπικής αρχής, των σωμάτων ασφαλείας, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, εθελοντών και πολιτών.

Την τελετή του αγιασμού πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Πιτούλιας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμωνα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον σύλλογο για το κοινωνικό του έργο και τη συνεισφορά του στον τόπο μας, ενώ δεσμεύτηκε για την στήριξη που θα έχει ο σύλλογος από τον Δήμο Βέροιας.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του συλλόγου, Γεωργία Φωστηροπούλου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην πορεία του συλλόγου από το 2006 έως και σήμερα.

«13 χρόνια πριν μία ομάδα κυρίως γυναικών δημιούργησε τον Έρασμο, με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη διαφορετικότητα, την πίστη στην ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, θρησκεία, καταγωγή, κοινωνική και οικονομική τάξη, οργάνωσαν τη δομή για την αντιμετώπιση όσο το δυνατόν περισσότερων θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Με γνώμονα την αγάπη στον συνάνθρωπο και την αποτελεσματικότητα της συλλογικής προσπάθειας, με οδηγό την επιμόρφωση, ενημέρωση κι εκπαίδευση όλων των εργαζομένων στον σύλλογο, αλλά και των μελών κι εθελοντών, προχωρήσαμε στην αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, ώστε να ωφεληθούν περισσότερα άτομα, μέσα από διάφορες δράσεις. Με ενέργειές του ο Δήμος Βέροιας ενέταξε τον σύλλογο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και προσλήφθηκαν στον σύλλογο, εκτός από μία ψυχολόγο που ήδη απασχολούνταν, 5 άτομα (ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, φροντίστρια, γενικών καθηκόντων. Όλες οι δράσεις του συλλόγου πραγματοποιούνταν μέσα στον ξενώνα, ελλείψει χώρου. Όμως τα περιστατικά που αναλαμβάνει η δομή ήταν αρκετά, κι έπρεπε να  υπάρξει διαχωρισμός των υπηρεσιών που παρέχονται. Με την συνεχή υποστήριξη του Δήμου Βέροιας έγινε η μίσθωση του χώρου, με τις απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις. Πολλές δράσεις του συλλόγου πραγματοποιούνται και στην Νάουσα και την Αλεξάνδρεια. Για την εξασφάλιση λειτουργίας της δομής συνέβαλε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, η πρώην δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο νυν Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, το προσωπικό του Δήμου Βέροιας και ο Άγγελος Τόλκας ο οποίος ενέταξε τον σύλλογο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων. Εγκαινιάζοντας σήμερα αυτόν τον χώρο, ενώνουμε την ευχή όλων να λείψει παντελώς η βία από όλες τις κοινωνίες» είπε η κα Φωστηροπούλου.   

Έπειτα τον λόγο πήραν η Ολυμπία Λαζαρίδου, Κοινωνική Λειτουργός και η Μαρία Ασλανίδου, Ψυχολόγος, οι οποίες αναφέρθηκαν στο ζήτημα της βίας μέσα στην οικογένεια, στον ρόλο του συλλόγου και στον τρόπο αντιμετώπισης των περιστατικών αυτών, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στις νέες δράσεις δικτύωσης που διενεργεί η επιστημονική ομάδα εργαζομένων του συλλόγου στην τοπική κοινωνία της Ημαθίας αλλά και ευρύτερα. Στην επιστημονική ομάδα επίσης συμμετέχει και η Ψυχολόγος Έμυ Μήτσιου.

Στο τέλος παρατέθηκε μπουφές για όλους τους παρευρισκόμενους.

Τα νέα γραφεία του «Έρασμου» είναι επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 17 (3ος όροφος), στην Βέροια.

View this gallery on Flickr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb