tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αναχωρεί την Κυριακή η Τίμια Άκανθα από τη Μονή Καλλίπετρας Βέροιας

Η ερχόμενη Κυριακή της Πεντηκοστής (8 Ιουνίου 2014) θα είναι η τελευταία ημέρα προσκύνησης της Τιμίας Ακάνθου από το Ακάνθινο Στέφανο του Πάθους του Χριστού στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας όπου εκτίθεται από τις 15 Μαρτίου, καθώς πρόκειται να επιστρέψει στην ιδιωτική Συλλογή που ανήκει.

Η Τιμία Άκανθος θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια αγιάσματα της Ορθοδόξου Πίστης μας, θα επιστρέψει στον τόπο προέλευσής της αργά το βράδυ της Κυριακής. Σε όλες αυτές τις εβδομάδες που εκτίθεται στην Ιερά Μονή της Καλλίπετρας προσκυνήθηκε από αρχιερείς, επισήμους, κληρικούς όλων των βαθμίδων και ευλαβείς προσκυνητές με πίστη και συγκίνηση.

Δεν έλειψαν κακόβουλα σχόλια από ανίδεους ανθρώπους που αφενός δεν είναι ενήμεροι για την Ορθόδοξη Παράδοση που αποδέχεται πλήρως την ύπαρξη του ακανθίνου Στεφάνου στους Συναξαριστές, την εύρεση Του από την Αγία Ελένη και την φύλαξη του για 1000 χρόνια στο Παρεκκλήσιο του Αυτοκρατορικού Παλατίου στην Κωνσταντινούπολη. Αφετέρου η αυθεντικότητα της Τιμίας Ακάνθου πιστοποιείται από τα σιγίλια που βρίσκονται στην πίσω όψη και είναι απαραβίαστα για αιώνες από τότε που απεκόπη από το Στεφάνι και τοποθετήθηκε σε ερμητικώς κλεισμένο φιαλίδιο. Άλλωστε αδελφή λειψανοθήκη με άλλη μία Τιμία Άκανθα πρόκειται να εκτεθεί στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο διότι θεωρείται από τους ειδικούς επιστήμονες ως απολύτως αυθεντική!

Πέραν όμως όσων ορθών αποδείξεων οι επιστήμονες αναφέρουν και σε πείσμα κάποιων κακοβούλων που ευκαίρως ακαίρως συκοφαντούν τις εξ ευλαβείας συνήθειες της Πίστης μας, εμείς οι Ορθόδοξοι προσκυνούμε Εικόνες, Ιερά Λείψανα και Ιερά Αντικείμενα κατά Σχέση προς τον Αληθινό Θεό, όχι δηλαδή ειδωλολατρικώς (δε θα σκεφτόταν κανείς άλλωστε να προσκυνεί και να ασπάζεται μια βατσινιά που βρισκόταν έξω από το Πραιτώριο του Πιλάτου) αλλά αυτό που είναι σύμβολο του Ιερού και Ανεπανάληπτου Πάθους του Χριστού! Την Άκρα Ταπείνωση Του και την Αγία Ανοχή Του στην ανθρώπινη αμαρτωλότητα.

Έτσι για λίγες μόνον ακόμη ημέρες μέχρι το βράδυ της Κυριακής, θα μπορέσουν να προσέλθουν οι ευλαβείς προσκυνητές για το ιερό αυτό κειμήλιο που η προσκύνησή του δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε στα ΜΜΕ ως "μοναδική ευκαιρία ζωής"...

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69