tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πράγματα που κάνουν το κατάστημά σας στόχο ληστείας

Είναι ύψιστη προτεραιότητά σας να προστατεύετε την επιχείρησή σας και αν δεν αναλάβετε δράση για μερικά βασικά πράγματα, κάνετε την επιχείρησή σας στόχο για τους διαρρήκτες.  Σύμφωνα με τις έρευνες, οι επιχειρήσεις αντιστοιχούν στο ένα τρίτο όλων των διαρρήξεων. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που κάνουν μια επιχείρηση ελκυστική για έναν διαρρήκτη. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα.

Επιχειρήσεις με πολύτιμα αντικείμενα

Μια επιχείρηση όπως κοσμηματοπωλεία, ένα κατάστημα με είδη τηλεπικοινωνίας, μια επιχείρηση που πουλά αλκοόλ ή ένα φαρμακείο είναι επιχειρήσεις που οι διαρρήκτες γνωρίζουν ότι έχουν τιμαλφή. Αυτά τα είδη επιχειρήσεων είναι πρωταρχικοί στόχοι για τους διαρρήκτες. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορούν εύκολα να πάρουν στα χέρια τους τα πολύτιμα προϊόντα και έπειτα είναι εύκολο να μεταπουληθούν. Αυτό επιτρέπει στον διαρρήκτη να βγάλει κέρδος με ευκολία.

Επιχειρήσεις με μετρητά

Το μόνο πράγμα καλύτερο για ένα διαρρήκτη από το να διαρρήξει μια επιχείρηση με πολύτιμα προϊόντα που να μπορεί να τα πουλήσει για μετρητά, είναι να διαρρήξει μια επιχείρηση με μετρητά. Μια μεγάλη επιχείρηση μετρητών, όπως τα καταστήματα αλλαγής συναλλάγματος ή μια τράπεζα για παράδειγμα είναι ένας ελκυστικός και αδιαφιλονίκητος στόχος για έναν διαρρήκτη.

Επιχειρήσεις με μεγάλες ώρες λειτουργίας

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κάλυψη που προσφέρει το σκοτάδι είναι ότι καλύτερο για τους διαρρήκτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταστήματα, τα εστιατόρια, τα μπαρ και άλλες επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές αργά τη νύχτα χαρακτηρίζονται ως επιχειρήσεις ελκυστικές για τους διαρρήκτες. Δεν είναι σπάνιο επίσης λιγότεροι υπάλληλοι να εργάζονται το βράδυ. Επίσης, πέρα από το σκοτάδι που βοηθά, συνήθως υπάρχουν και λιγότεροι πελάτες άρα λιγότεροι μάρτυρες.

 Βέβαια πέρα από τις αγαπημένες επιχειρήσεις των διαρρηκτών υπάρχουν κάποια πράγματά που κάνουν κάθε επιχείρηση πιθανό στόχο για διάρρηξη. Αυτά είναι:

Παροχή ανοικτής πρόσβασης σε όλα τα άτομα.

Πόσες φορές έχει πει ο προϊστάμενός σας, "Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή;" Λοιπόν, καλύτερα όχι. Χωρίς ασφαλές σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί ή ελεγχόμενη πρόσβαση, κάθε άτομο, υπάλληλος ή όχι, έχει πρόσβαση σε εσάς και την επιχείρησή σας. Προκειμένου να πετύχει να πετύχει το στόχο του, ο διαρρήκτης τελικά θα πιάσει την έλλειψη ελέγχου της πρόσβασης και θα κάνει την κίνησή του.

Ελλιπή συστήματα ασφαλείας

Κάποια συστήματα όπως τα ρολά ασφαλείας μπορούν να σώσουν στην κυριολεξία την επιχείρησή σας. Πολλές φορές απλά η κάλυψη της βιτρίνας αρκεί για να εμποδίσει την είσοδο ενός διαρρήκτη. Πόσο μάλλον όταν εφαρμόζονται σύγχρονα συστήματα που μπορούν να προφυλάξουν την επιχείρηση ακόμα και από επαγγελματίες διαρρήκτες!

Εγκατάσταση ψεύτικων ή παλιών κάμερών ασφαλείας

Οι ψεύτικες κάμερες ασφαλείας των επιχειρήσεων φαίνονται πραγματικές για εσάς και για μένα, αλλά οι διαρρήκτες και οι κλέφτες με δεξιότητες γνωρίζουν πολύ καλύτερα. Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος να μην πιάσετε ποτέ έναν κλέφτη είναι να επενδύσετε σε κάμερες ασφαλείας χαμηλής ποιότητας ή παλαιότερες των 10 χρόνων.

Απενεργοποίηση όλων των φώτων

Χωρίς σωστό φωτισμό μέσα και έξω από την εγκατάσταση σας, μπορείτε επίσης να στείλετε μια πρόσκληση προς τους γείτονες διαρρήκτες για να τους προσκαλέσετε δωρεάν όλους. Με εξαίρεση τον μεγάλο φωτισμό, θα πρέπει να υπάρχει ένας απαλός φωτισμός στις εγκαταστάσεις και ο κατάλληλος εξωτερικός φωτισμός να φωτίζει τον χώρο στάθμευσης και τα πεζοδρόμια της ιδιοκτησίας. Αυτό προστατεύει την επιχείρηση και όλους τους υπαλλήλους που εισέρχονται και εξέρχονται από τις εγκαταστάσεις.

Δυστυχώς, όλα αυτά τα στοιχεία έχουν εφαρμοστεί από λίγους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. Παρόλο που πρόκειται για ένα άρθρο με μπόλικο χιούμορ και σαρκασμό, αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία που πρέπει να θυμάστε όταν εξετάζετε την ασφάλεια της επιχείρησής σας και των εργαζομένων σας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα εδώ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69