tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκτυπωτές για χρήση στο σπίτι - ποιος είναι ο ιδανικός;

Όλοι μας κάποια στιγμή χρειαζόμαστε να εκτυπώσουμε έγγραφα ή φωτογραφίες στο σπίτι μας από τον υπολογιστή μας, είτε αυτό το επιθυμούμε συστηματικά, είτε πιο σποραδικά. Ποιοι εκτυπωτές λοιπόν είναι οι πιο κατάλληλοι για χρήση στο σπίτι;

Παρακάτω θα σας αναλύσουμε τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα των εκτυπωτών τεχνολογίας inkjet (με μελάνι) και laser, που είναι τα δύο βασικά είδη εκτυπωτών που υπάρχουν στην αγορά.

ΧΡΗΣΗ

Ο πιο βασικός διαχωρισμός στην απόδοση μεταξύ των δύο τεχνολογιών εκτυπωτών που αναφέραμε, είναι ότι οι εκτυπωτές inkjet θεωρούνται ιδανικοί για την εκτύπωση φωτογραφιών, ενώ οι εκτυπωτές laser πιο κατάλληλοι για την εκτύπωση εγγράφων και γραπτών κειμένων. Επομένως, αν επιθυμείτε να εκτυπώνετε συστηματικά υψηλής ποιότητας φωτογραφίες με έντονα ζωντανά χρώματα, καλή ανάλυση και έμφαση στις λεπτομέρειες και τις αποχρώσεις, τότε σίγουρα θα πρέπει να επιλέξετε έναν εκτυπωτή μελανιού.

Εάν από την άλλη η κύρια χρήση σας επιθυμείτε να είναι η εκτύπωση εγγράφων και κειμένων, και ίσως πιο σποραδικά η εκτύπωση φωτογραφιών μέσης ποιότητας, τότε ένας εκτυπωτής laser θα είναι ο πιο κατάλληλος για εσάς. Οι εκτυπωτές laser τυπώνουν καθαρά γράμματα χωρίς να κάνουν ποτέ μουτζούρες και είναι ιδανικοί για μεγάλες ποσότητες γραπτών εγγράφων.

ΚΟΣΤΟΣ

Ενώ οι laser printers είναι γενικά αρκετά πιο ακριβοί από τους inkjet, οι τελευταίοι απαιτούν υψηλό κόστος για την αλλαγή μελανιού σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ η ειδική σκόνη(toner) που χρειάζεται ένας laser εκτυπωτής, αν και πιο ακριβή από το μελάνι, δεν τελειώνει τόσο γρήγορα.

Το μελάνι λοιπόν είναι ένα ακριβό προϊόν αν λάβουμε υπόψη ότι χρειάζεται συχνά αντικατάσταση, ενώ έχει επίσης το μειονέκτημα ότι εάν μείνει ο εκτυπωτής αχρησιμοποίητος για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, τότε και το υπόλοιπο μελάνι στεγνώνει και καθίσταται άχρηστο πλέον, οπότε θέλει και πάλι αλλαγή.

ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗ

Τα μεγέθη των εκτυπωτών ναι μεν ποικίλουν, αλλά οι laser έχουν το μειονέκτημα ότι είναι πιο ογκώδης και πιο βαριοί κατά βάση από τους inkjet. Αν δεν έχετε λοιπόν πολύ ελεύθερο χώρο στο σπίτι σας, τότε ένας εκτυπωτής laser μπορεί να είναι κάπως άβολος.

ΠΟΣΟΤΗΤΑ/ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

Εφόσον επιθυμείτε εκτύπωση μεγάλων ποσοτήτων, τότε ο laser printer είναι πιο κατάλληλος, αφού είναι γενικά πιο γρήγορος από τον inkjet. Πιο συγκεκριμένα, ο laser printer μπορεί να εκτυπώσει μέχρι και 100 σελίδες το λεπτό, σε αντίθεση με τον inkjet που μπορεί μέχρι και 16 σελίδες το λεπτό. Πρόκειται λοιπόν για μια αξιοσημείωτη διαφορά στην ταχύτητα, η οποία είναι και αυτή ένας σημαντικός παράγοντας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ποια λοιπόν από τις δύο τεχνολογίες εκτυπωτών είναι καλύτερη για τις δικές σας ανάγκες; Αυτό μπορείτε μόνοι σας να το μελετήσετε και να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά. Ανάλογα με το είδος και τη συχνότητα χρήσης που επιθυμείτε αυτή μπορεί να είναι μια εύκολη απόφαση, ή μια πιο δύσκολη. Εάν για παράδειγμα κάνετε σποραδική χρήση, τότε ένας εκτυπωτής inkjet μπορεί να είναι πιο κατάλληλος για όλες τις χρήσεις, αφού το κόστος που απαιτεί δε θα είναι τόσο μεγάλο.

Σε κάθε περίπτωση, εσείς θα κρίνετε ποιο από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός είναι πιο σημαντικό και θα κάνετε την καλύτερη επιλογή.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69