Εξηγήσεις Κορωνά για την ματαίωση της Πασχαλιάτικης έκθεσης των "Παιδιών της Άνοιξης"

koronas

Εξηγήσεις για την ματαίωση της Πασχαλινής έκθεσης των Παιδιών της Άνοιξης στην Βέροια δίνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Με αφορμή το πρόσφατο κείμενο του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Παιδιά της Άνοιξης» που δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες και στα τοπικά ενημερωτικά ιστολόγια (blogs), επιθυμούμε να κάνουμε τις παρακάτω διευκρινίσεις για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών:

Με δυο διαφορετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, η Πλατεία Δημαρχείου παραχωρήθηκε για την 3.4.2015 σε δυο φορείς, τον «Βριληττό» και τα «Παιδιά της Άνοιξης».

Για το λόγο αυτό, ζητήσαμε από την υπηρεσία να ενημερώσει τα «Παιδιά της Άνοιξης», φορέα στον οποίο είχε παραχωρηθεί η Πλατεία Δημαρχείου για το χρονικό διάστημα από 3.4.2015 έως 9.4.2015 (Μεγάλη Πέμπτη), ότι για την Παρασκευή 3 Απριλίου και μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, να μη προχωρήσουν στην εγκατάσταση του περιπτέρου τους στην πλευρά της οδού Μητροπόλεως αλλά αντίθετα να το εγκαταστήσουν στην πλευρά της οδού Αγ. Δημητρίου διότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήταν προγραμματισμένη στο παραπάνω σημείο να λάβει χώρα η τελετή έναρξης του διεθνούς τουρνουά Χάντμπολ «Βριληττός».

Δυστυχώς, λόγω παραδρομής υπηρεσιακών παραγόντων, τα «Παιδιά της Άνοιξης» δεν ενημερώθηκαν τελικά για αυτή την εξέλιξη και το πρωί της Παρασκευής εγκατέστησαν το περίπτερό τους στην Πλατεία Δημαρχείου από την πλευρά της οδού Μητροπόλεως. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από μέρους μας και αφού ζητήσαμε συγγνώμη για την κακή συνεννόηση, παρακαλέσαμε τους εκπροσώπους του κέντρου να μεταφέρουν το περίπτερό τους για την ημέρα εκείνη και μόνο με τη βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων.

Η παρουσία του περιπτέρου στο συγκεκριμένο σημείο, ακόμη κι αν παρέμενε κλειστό κατά τη διάρκεια της τελετής, εμπόδιζε την προγραμματισμένη παράταξη των ομάδων στο ίδιο σημείο για την τελετή έναρξης του τουρνουά ενώ δημιουργούσε δεδομένα ζητήματα ασφαλείας. Η διεξαγωγή του τουρνουά συνοδευόταν από ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες ασφαλείας και η τοποθέτηση του περιπτέρου θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο για τη μη συμμετοχή κάποιων ομάδων στην τελετή έναρξης που ενδεχόμενα να οδηγούσε στην ακύρωση όλης της γιορτής που είχε στηθεί από τους διοργανωτές. Σημειώνεται, ότι το τουρνουά «Βριληττός» αποτελεί διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (E.H.F.) και είναι προσχεδιασμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Τα παραπάνω μεταφέρθηκαν ευγενικά στους εκπροσώπους του κέντρου «Παιδιά της Άνοιξης» ώστε να επιλυθεί επί τόπου το ζήτημα που ανέκυψε, προτείνοντας την προσωρινή μεταφορά της έκθεσής τους στο εσωτερικό του Δημαρχείου και την επαναφορά της στην Πλατεία Δημαρχείου την επόμενη ημέρα (Σάββατο 4 Απριλίου), με την εγκατάσταση του περιπτέρου σε όποιο σημείο της πλατείας επιθυμούσαν και πάντα με τη βοήθεια των εργαζομένων του Δήμου. Δυστυχώς, οι προτάσεις μας δεν τους ικανοποίησαν με αποτέλεσμα την οριστική ματαίωση της έκθεσής τους.

Λυπόμαστε ειλικρινά για αυτή την εξέλιξη και κυρίως για το γεγονός ότι δεν καταφέραμε τελικά να διευκολύνουμε τη διεξαγωγή της έκθεσης του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Παιδιά της Άνοιξης», ενός φορέα με τόσο σημαντική κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στην περιοχή. Ελπίζουμε το μεμονωμένο αυτό περιστατικό να μη διαταράξει τη μακρόχρονη και πετυχημένη συνεργασία του Δήμου Βέροιας με το κέντρο".