Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημάρχων της ΝΔ

kafteranis

Του Θεαχάρη Καφτεράνη

Παρότι μεσολαβούν τέσσερα χρόνια μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές,στον συντηρητικό χώρο υπάρχει ήδη μια κινητικότητα και αυτό διότι ο επικεφαλής της παράταξης στον Δήμο κος Καραπαναγιωτίδης, παρά το ότι παραμένει εξαιρετικά αγαπητός ως πρόσωπο, εμφανίζει έντονα σημάδια πολιτικής κόπωσης, αδυνατώντας πλέον να εμπνεύσει την ομάδα του.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι ο Δήμος είναι πλέον τεράστιος και οι ανάγκες μιας προεκλογικής εκστρατείας πολυσύνθετες, οδηγούν τα στελέχη της συντηρητικής παράταξης στην ανάγκη να ξεκινήσουν τις πολιτικές κινήσεις που θα τους φέρουν πιο κοντά στην θέση του υποψηφίου Δημάρχου, όταν έλθει και τυπικά το πλήρωμα του χρόνου.

Από την ομάδα του κου Καραπαναγιωτίδη, αυτός που με τον δημόσιο λόγο του , την αρθρογραφία και τις κινήσεις συμμετοχής σε συλλόγους και κινήσεις πολιτών, δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς την επιθυμία του, είναι ο κος Ζήσης Πατσίκας. Ηλικιακά νέος , με θετικό αιρετικό λόγο ενίοτε, γόνος οικογένειας με παράδοση στην διεκδίκηση ρόλου στα τοπικά δρώμενα διαχρονικά, είναι ένας εκ των διεκδικητών. Το αρνητικό στην υποψηφιότητά του είναι αυτό που αφήνουν να διαρρεύσει οι "άσπονδοι κομματικοί του φίλοι", ότι επιλέγει πάντοτε να αγωνιστεί από θέση που έχει προοπτική επιτυχίας και αποφεύγει τις μάχες που είναι χαμένες προκαταβολικά. Αναφέρονται προφανώς στο ότι ο κος Πατσίκας, διεκδίκησε με πάθος μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όταν πήγαινε για νίκη και άρα τρεις βουλευτικές έδρες στον νομό και απέφυγε το να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο, όταν η ΝΔ πήγαινε για ήττα και άρα μία το πολύ θέση ανέμενε από την Ημαθία.

Εκτός ομάδας φημολογείται ότι ενδιαφέρεται για την θέση του υποψηφίου Δημάρχου ο κος Κώστας Ζιώγας, στέλεχος της συντηρητικής παράταξης επί σειρά ετών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά δρώμενα πάντοτε, έθετε εαυτόν σε δεύτερη μοίρα για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο της ΝΔ κο Αντώνη Σαμαρά , του οποίου τυγχάνει να είναι κουμπάρος και συνοδοιπόρος στα "πέτρινα χρόνια" της απέραντης μοναξιάς του , όταν τον είχαν ξεχάσει οι πάντες.Το γεγονός αυτό του δίνει σαφές προβάδισμα στην διεκδίκηση του χρίσματος,εάν όμως ο κος Σαμαράς αντέξει μέχρι τότε στις πιέσεις που ασκούνται ήδη στην ΝΔ για αντικατάστασή του. Το μεγάλο του πλεονέκτημα, ίσως αποβεί το μεγάλο του μειονέκτημα! Ιστορικά και μόνο, παραλληλίζοντας, είναι γνωστό ότι με τον θάνατο του στρατηγού, την ίδια τύχη είχε και το άλογό του ακόμη και αν ήταν αράβικο!

Από τα νεώτερα στελέχη, τα οποία όμως δεν έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να διεκδικήσουν ηγετικό ρόλο μέχρι τώρα , παρά το ότι τους ασκούνται έντονες πιέσεις, είναι η επικεφαλής της μειοψηφίας στην Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, η κα Τζήμα Συρμούλα. Εξελέγη πρώτη σε σταυρούς προτίμησης με αριθμό ψήφων που αποτελεί ρεκόρ,είναι ιδιαιτέρως ευφυής , έχει τετράγωνη λογική στην παρουσίαση των προτάσεών της,φέρνοντας σε δύσκολη θέση την πλειοψηφούσα παράταξη στην Δημοτική Κοινότητα Βέροιας , η οποία συχνά πυκνά υποχρεούται να υπερψηφίσει τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις της. Παρεμβαίνει σε θέματα μείζονος ενδιαφέροντος για τον Δήμο της Βέροιας με αρθρογραφία που χαρακτηρίζεται από φαντασία όραμα και ρεαλισμό. Με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι λογικό να αξιοποιηθεί από τον πολιτικό φορέα που επιθυμεί την ανανέωση και τον εμπλουτισμό του χώρου με νέες δυναμικές προσωπικότητες.

Ο Δήμος αριθμεί εβδομήντα χιλιάδες πολίτες ,οι απαιτήσεις από τους υποψηφίους πολλές, η μάχη ξεκίνησε...

Σε επόμενη παρουσίαση τα των υποψηφίων του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου , μέχρι τότε καλές γιορτές!