Συνεργασία της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δ. Βέροιας με το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με φόντο την τουριστική ανάπτυξη

likostratis kafeteries

Με το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Βέροιας συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαρτίου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής με σκοπό τη συνεργασία και την ανταλλαγή προτάσεων στα πεδία της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο του Αντιδημάρχου Τουρισμού, ο κ. Λυκοστράτης με τους συνεργάτες του παρουσίασαν αναλυτικά τους βασικούς άξονες του προγράμματος δράσης του Δήμου Βέροιας για τον τουρισμό ενώ συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας στον κρίσιμο τομέα της υποδοχής επισκεπτών, εξετάστηκαν προτάσεις βελτίωσης των υποδομών της πόλης και ανταλλάχθηκαν ιδέες για την εν γένει αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι εξής προτάσεις:

1. Καθιέρωση ειδικής εκπτωτικής κάρτας μόνο για επισκέπτες με απώτερο σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας και την ενίσχυση της κατανάλωσης στην τοπική οικονομία.

2. Δημιουργία δικτύου τοπικών προϊόντων και γεύσεων που θα έχει ως κύριους στόχους τη μεγιστοποίηση της τουριστικής εμπειρίας του επισκέπτη καθώς και την καθιέρωση μιας ενιαίας και διακριτής γαστρονομικής και παραγωγικής ταυτότητας, αυξάνοντας έτσι την αναγνωρισιμότητα των τοπικών προϊόντων και ενισχύοντας τη διασύνδεση των τριών παραγωγικών κλάδων της περιοχής (πρωτογενής παραγωγή, μεταποίηση, υπηρεσίες).

3. Διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων με σκοπό την καλύτερη γνωριμία με τα αξιοθέατα και τα μνημεία της περιοχής και την καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης όσων δραστηριοποιούνται και εργάζονται στο χώρο της μαζικής εστίασης.

Τα μελή του Σωματείου Ιδιοκτήτων Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος υποδέχτηκαν με θετική διάθεση τις παραπάνω προτάσεις, υπογραμμίζοντας ότι το σωματείο είναι πρόθυμο να στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου για την αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος και, για το λόγο αυτό, προτίθενται να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους τους κατά την προσεχή γενική συνέλευση του σωματείου έτσι ώστε να τοποθετηθούν και να αποφασίσουν συλλογικά για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Μάλιστα, κάλεσαν τους εκπροσώπους του Δήμου να συμμετάσχουν στην επόμενη γενική συνέλευση ώστε να παρουσιάσουν οι ίδιοι τις προτάσεις τους στα μέλη του σωματείου για να υπάρξει άμεση και αναλυτική ενημέρωση.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, αφού ευχαρίστησε το σωματείο για τη θετική ανταπόκρισή του στην πρόσκληση για συνεργασία, σημείωσε πως η τουριστική ανάπτυξη απαιτεί την ειλικρινή συνεργασία όλων των φορέων, τονίζοντας ότι ο Δήμος μπορεί να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ιδιαίτερα, στάθηκε στον κεντρικό ρόλο που έχουν οι επαγγελματίες της εστίασης στην υποδοχή των επισκεπτών και τη συνολική τουριστική εμπειρία που αποκομίζει ο επισκέπτης από την πόλη, υπογραμμίζοντας ότι η στενή συνεργασία του Δήμου με τον κλάδο τους, στη βάση πάντα ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου, μπορεί κυριολεκτικά να «απογειώσει» το τουριστικό προϊόν της περιοχής και κατ' επέκταση την τοπική οικονομία και αγορά.

Τέλος, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση των επαφών με σκοπό την ανάληψη κοινών ενεργειών για τη βελτίωση των προσφερόμενων προς τους επισκέπτες υπηρεσιών και την αναβάθμιση της ευρύτερης εικόνας της πόλης.