Αναβολή στο θέμα της στάθμευσης των αστικών σε πεζοδρόμιο της ανάπλασης

Σε αναβολή οδηγήθηκε το θέμα που αφορά το αν τα αστικά θα παρκάρουν πάνω στο νέο πεζοδρόμιο, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της ανάπλασης σε θέση που στάθμευαν τα αστικά. Ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης στην εισήγησή του σημείωσε ότι υπάρχει ένα έγγραφο της αρχαιολογίας, που λέει ότι η στάση αστικών, στην αφετηρία, μπροστά στο Ναό Αγίου Θεολόγου αντίκειται στο νόμο για την προστασία του μνημείου. 

Με βάση την τοποθέτηση του κ. Λαζαρίδη γεννήθηκε το ερώτημα αν ο επίμαχος χώρος είναι περιβάλλον χώρος του μνημίου και γι αυτό το λόγο το θέμα αναβλήθηκε για να ξεκαθριστεί. Για το θέμα ο πρόεδρος των αστικών Παύλο Παυλίδη τόνισε: "Στην ίδια θέση παρκάρουμε εδώ και 30 χρόνια. Αφετηρία υπάρχει, δεν ζητείται νέα, άρα η Αρχαιολογία δεν έχει λόγο να εκφράσει άποψη. Η μόνο λύση είναι να δοθεί η άδεια να σταθμεύουν τα αστικά πάνω στο πεζοδρόμιο, διότι αν παρκάρουμε κάτω θα κλείσουμε τον δρόμο στα υπεραστικά. Σας ζητάω να στηρίξεται το επιβατικό κοινό. Προέχει η ασφάλεια του επιβατικού κοινού".

Τέλος ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης υπογράμμισε για το θέμα:  "Η άποψη μου ήταν και είναι να παραμείνει το αστικό στην συγκεκριμένη θέση. το λεωφορείο στέκεται στην ίδια θέση εδώ και τριάντα χρόνια. Τώρα ενοχλεί; Τα αστικά υπήρχαν χρόνια εκεί. Πολύ κακώς, αυτοί που έπρεπε να πάρουν χαμπάρι τι θα γίνει με την ανάπλαση δεν πήραν".