Ανακοίνωση Βασίλη Παπαδόπουλου για τα απορρίμματα αμιάντου

papadopoulos

Από τον αντιδήμαρχο Βέροιας Βασίλη Παπαδόπουλο ανακοινώθηκαν τα εξής: "Ο αμίαντος αποτελεί επικίνδυνο απόβλητο που χρήζει ειδικής διαχείρισης, η οποία καθορίζεται από την νομοθεσία. Είναι γνωστές πλέον οι συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία από την έκθεση του στον αμίαντο καθώς ευθύνεται κυρίως για την εμφάνιση μορφών καρκίνου.

Οι εταιρίες ή οι ιδιώτες που ασχολούνται με τοποθέτηση σκεπών, θερμομονώσεις, ανακαινίσεις κτιρίων σε περίπτωση που αντιληφθούν την ύπαρξη αμιάντου παρακαλούνται να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων τους και των περίοικων. Η διαχείριση του αμιάντου γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία με τη λήψη κατάλληλων προστατευτικών μέτρων.

Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις που κατά τη διάρκεια τις εργασίας τους διαπιστώσουν την ύπαρξη αμιάντου να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα που θέτει η νομοθεσία και σε καμία περίπτωση να μη προβαίνει σε διάθεση - απόρριψη του σε δημόσιους χώρους (εγκαταλειμμένα οικόπεδα, ρείθρα δρόμων, αυλάκια, κλπ). Η διαχείριση του ως απόβλητο απαιτεί ειδικούς χειρισμούς, ως προς την απομάκρυνση και την τελική του διάθεση και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου.

Σε περίπτωση που εντοπίσετε απόρριψη επικίνδυνων αποβλήτων παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βέροιας, 2331350595. Η προστασία της δημόσια υγείας είναι καθήκον όλων μας".