Δήμος Βέροιας: "Πράσινες" σχολικές αυλές, ασφαλτοστρώσεις και κυκλικός κόμβος στις άμεσες προτεραιότητες

Μάχη με τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που προκαλούν τα μέτρα για τον κορονοϊό δίνει και ο δήμος Βέροιας. Όπως όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, με το μισό προσωπικό στο σπίτι, τα πράγματα υπολειτουργούν. Μόνο το προσωπικό της καθαριότητας και του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" λειτουργεί χωρίς απουσίες.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο δήμος Βέροιας προσπαθεί να προχωρήσει κάποια από τα έργα που έχει στο πλάνο του. Εκτός από τις εργασίες στην Γέφυρα Κούσιου που συνεχίζονται, η δημοτική αρχή θα έρθει σε επαφή με τον ανάδοχο για να προχωρήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα ασφαλτοστρώσεις σε δημοτικούς δρόμους.

Επίσης το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις για τις παρεμβάσεις στις σχολικές αυλές (το θέμα παρουσιάστηκε αναλυτικά σε προηγούμενη ανάρτηση) αλλά και ένας κυκλικός κόμβος στο Μακροχώρι, ο οποίος θα περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες. "Έχουμε πολλές εντάξεις έργων που περιμένουν. Με τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τον κορονοϊό, δυσκολευόμαστε κι εμείς να τελειώσουμε δουλειές στην Περιφέρεια αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών"σχολίασε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

Τέλος, όσον αφορά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα θα γίνονται δια περιφοράς. Έγινε μια κουβέντα να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το Σώμα αλλά οκτώ από τους συμβούλους δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν υπολογιστή και το θέμα σκάλωσε εκεί.