Ενεργειακή αναβάθμιση και εγκατάσταση λέβητα στο 4ο Δημοτικό Βέροιας

lazaridis 4o

Υπογράφηκε στις 05/01/2015 η σύμβαση του έργου ¨ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΒΗΤΑ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ¨, μεταξύ της αναδόχου εταιρείας ¨ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΕΤΕ¨ με εκπρόσωπο τον κ. Κώστα Ιωαννίδη και τον Δήμο Βέροιας με εκπρόσωπο τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Άρη Λαζαρίδη.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (με μικρή συμμετοχή από τον Δήμο Βέροιας) και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος.

Η μελέτη ύψους 285.500€ (με ΦΠΑ) εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας ενώ το ποσό της έκπτωσης που δόθηκε επί του προϋπολογισμού είναι 55%. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στο ύψος των 128.475,00€ (με ΦΠΑ) και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 10/09/2015.

Συγκεκριμένα, στις εργασίες προβλέπονται :

  • η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης με την πλήρη ανακατασκευή του λεβητοστασίου (εγκατάσταση νέου χυτοσιδηρού λέβητα/καυστήρα υψηλής απόδοσης, κυκλοφορητών inverter, αυτοματισμοί αντιστάθμισης, σύστημα αυτονομίας χώρων απογευματινής φοίτησης κλπ.) και αντικατάσταση των τερματικών μονάδων θέρμανσης (παλαιά σώματα με φέτες) με νέα σώματα panel με θερμοστατικές κεφαλές
  • η εξωτερική θερμομόνωση όλων των όψεων του κτιρίου με πλάκες πολυστερίνης πάχους 8 εκατοστών
  • η θερμομόνωση της οροφής του κτιρίου με πλάκες πολυστερίνης πάχους 10 εκατοστών
  • η αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα ενεργειακά, πλαστικά με υαλοπίνακες ενεργειακούς (διπλούς, με πλήρωση ευγενούς αερίου και μεμβράνη low-e).