Βοργιαζίδης: «Έχουμε ήδη εξασφαλίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για το Δήμο Βέροιας»

«Δημόσιο διάλογο» με κατοίκους της Πατρίδας και του Αγίου Γεωργίου πραγματοποίησε, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, Κώστας Βοργιαζίδης, παρουσία συνεργατών και υποψηφίων του συνδυασμού του «Δράση με Γνώση». Ο κ. Βοργιαζίδης στάθηκε ιδιαίτερα στις χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε ο Δήμος τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι το ύψος τους ξεπέρασε τα 19 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε ότι έχουν υποβληθεί προτάσεις και αναμένονται εγκρίσεις για άλλα τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν έργα που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τις υποδομές αλλά και το αστικό τοπίο σε πολλά σημεία του Δήμου Βέροιας.

«Δυο χρόνια μείναμε χωρίς χρηματοδότηση επειδή ήταν το μεταβατικό στάδιο από τη μια προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ στην άλλη. Τα χρήματα που παίρνουμε ως τακτική επιχορήγηση από την πολιτεία είναι λίγα και είναι μειωμένα σε σχέση με το 2010 κατά 60%. Από τα 19 εκατομμύρια που εξασφαλίσαμε σε χρηματοδοτήσεις για συγκεκριμένα έργα, τα 17 τα εξασφαλίσαμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Επίσης υποβάλαμε και νέες προτάσεις έργων που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια και αναμένουμε το επόμενο διάστημα την έγκρισή τους. Όλα αυτά τα χρήματα θα πέσουν στο Δήμο Βέροιας το επόμενο διάστημα. Δεν σταματάμε εδώ. Κυνηγάμε όλα τα προγράμματα που βγαίνουν» τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης.

vorgia agio2

Στην Πατρίδα, τον λόγο πήρε επίσης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο οποίος επεσήμανε: «Νοικοκυρέψαμε το χωριό. Ξέρουμε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα αλλά έχουν γίνει πολλά πράγματα μέχρι σήμερα». «Τακτοποιήσαμε όλες μας τις υποχρεώσεις χωρίς να πάρουμε επιπλέον δάνεια» σχολίασε ο Δήμαρχος.

Στον Άγιο Γεώργιο, ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έχει υποβληθεί πρόταση για κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, και αναμένεται σύντομα η έγκρισή της. Παράλληλα, τόνισε ότι έχει υπογραφεί σύμβαση με εργολάβο για εργασίες βελτίωσης του δικτύου αγροτικών δρόμων ενώ από το πρόγραμμα Leader υπογράμμισε ότι έχουν εξασφαλιστεί χρήματα για κατασκευή μεταλλικής κερκίδας στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Επίσης, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι εντάχθηκαν σε πρόγραμμα παρεμβάσεις στον παιδικό σταθμό ύψους 50.000 ευρώ και ότι εκπονείται μελέτη για επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου.

vorgia 1patridavorgia 1patrida

Μήνυμα Κώστα Βοργιαζίδη για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19Η Μαΐου είναι ημέρα εθνικής μνήμης και θλίψης, ημέρα απόδοσης φόρου τιμής προς τον Ποντιακό Ελληνισμό. Είναι εθνική και ιστορική υποχρέωση όλων μας να θυμόμαστε και να τιμούμε τη σημερινή μέρα, να μη ξεχάσουμε ποτέ την τραγωδία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στη μαύρη αυτή σελίδα για την ιστορία της πατρίδας μας, περισσότεροι από 350.000 Έλληνες Πόντιοι έπεσαν θύματα της τουρκικής αγριότητας κατά την περίοδο 1916-1922, καταστροφή που ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1923 και το ξεριζωμό του ποντιακού ελληνισμού ύστερα από περίπου 3.000 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην περιοχή του Πόντου.

Για πολλούς από εμάς, οι προσωπικές αφηγήσεις των γονιών και των παππούδων μας ηχούν ακόμα στα αυτιά μας, κρατώντας άσβεστη τη μνήμη των νεκρών της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αλλά και του άγριου ξεριζωμού όσων κατάφεραν να γλυτώσουν τη σφαγή.

Πλέον έχουμε εμείς χρέος να μεταφέρουμε τις αφηγήσεις αυτές προς τις νεότερες γενιές ώστε να κρατήσουμε ζωντανή τη συλλογική μνήμη, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα χιλιάδες θύματα της ποντιακής Γενοκτονίας.

Για ολόκληρο τον Ελληνισμό, η αναγνώριση της γενοκτονίας είναι ένα εθνικό και ιστορικό χρέος που οφείλουμε να διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να έρθει η δικαίωση και η λύτρωση που τόσα χρόνια προσδοκούμε.

Σήμερα 100 χρόνια μετά, η αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι πιο επίκαιρη από πότε. Με πίστη στο δίκαιο του αγώνα μας και με σεβασμό στη μνήμη των χιλιάδων Ποντίων που σφαγιάστηκαν θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και της διεθνούς νομιμότητας.

Οι Πόντιοι αλλά και όλοι οι Έλληνες δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ούτε να σταματήσουμε τον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας ακόμη κι αν χρειασθεί να περάσουν άλλα 100 χρόνια. Μόνο τότε θα δικαιωθεί η θυσία των προγόνων μας.

Αιωνία η μνήμη όλων των θυμάτων της Γενοκτονίας.