Γεωργία Μπατσαρά: Θα αναζητήσουμε τρόπους να ενισχύσουμε την Αστυνομία

Την διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας συνάντησε η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ» κ. Γεωργία Μπατσαρά, ολοκληρώνοντας παράλληλα τον δεύτερο κύκλο των επισκέψεών της στις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η Υποψήφια Δήμαρχος συναντήθηκε στην αρχή με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Ανδρέα Καλογερόπουλο και στην συνέχεια με τον Διοικητή της Τροχαίας Βέροιας κ. Ιωσήφ Παρούτογλου, με τους οποίους είχε σύντομη συνομιλία για υπηρεσιακά θέματα και ζητήματα της καθημερινότητας.

Στην συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αντιμετώπιση των καθημερινών περιστατικών που συμβαίνουν στον Δήμο Βέροιας.

«Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά θα σταθούμε σε δύο βασικά» είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Απόστολος Μούρτης και τόνισε:

«Το ένα έχει να κάνει με το κτίριο που στεγάζονται εδώ και είκοσι χρόνια όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας. Είναι ιδιωτικό και καταβάλλονται ενοίκια που ξεκίνησαν από 15.000 ευρώ το μήνα, μειώθηκαν στα 8.500 ευρώ και τώρα θα αυξηθούν στα 11.000 ευρώ. Παράλληλα οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις, πλέον δεν καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες καθώς από το 2000, αυξήθηκαν οι δραστηριότητες. Υπάρχει ένα οικόπεδο της Αστυνομίας που βρίσκεται δίπλα στο νέο Δικαστικό Μέγαρο, αλλά δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο δεν αναγείρεται ένα σύγχρονο κτίριο για να μετεγκατασταθούν εκεί οι υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι τα αυτοκίνητα που διαθέτουν οι υπηρεσίες μας. Εμείς τα αποκαλούμε έγχρωμες νεκροφόρες. Είναι και παλιά και λίγα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες των αστυνομικών επιχειρήσεων και όχι μόνο. Να φανταστείτε πως τις μέρες αυτές οι επιδόσεις εγγράφων των εκλογών, θα γίνουν και με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συναδέλφων.

mpatsara troxaia

Υπάρχουν άλλοι Δήμοι που κάνουν δωρεές στην Αστυνομία. Από τον Δήμο Βέροιας δεν έγινε τίποτα. Κι όμως η Τροχαία προσφέρει στον Δήμο Βέροιας 900.000 ευρώ τον χρόνο» είπε ο κ. Μούρτης.

Η Υποψήφια Δήμαρχος έμεινε έκθαμβη με αυτά που της ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και δεσμεύτηκε να ξεκινήσει μια προσπάθεια επίλυσης αυτών των προβλημάτων, με μεθοδικότητα και τη συμπαράσταση όλων των φορέων.

«Με αυτά που άκουσα, πρέπει να συγχαρώ τους αστυνομικούς υπαλλήλους και τους προϊσταμένους τους για το έργο που παράγουν. Με αυτά τα μέσα που διαθέτουν, είναι εντυπωσιακή η αποτελεσματικότητά τους. Βέβαια πρέπει να ενισχυθούν υλικοτεχνικά και αυτό αφορά κυρίως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που είναι η πολιτική αρχή» είπε η κ. Γεωργία Μπατσαρά και συμπλήρωσε:

«Για να μειωθεί στο ελάχιστο η εγκληματικότητα στην περιοχή μας και οι πολίτες να νοιώσουν ασφάλεια, απαιτείται η στήριξη και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Μόλις αναλάβουμε την Δημοτική Αρχή, θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά το ζήτημα της ανέγερσης νέου κτιρίου στο οικόπεδο της Αστυνομίας, εφόσον βέβαια πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε ότι έχει να κάνει καθαρά με τον Δήμο Βέροιας, δεσμεύομαι πως θα εξετάσουμε το θέμα της διάθεσης ενός ποσού από αυτό που δημιουργείται από την Τροχαία, να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα για την υλικοτεχνική ενίσχυση των υπηρεσιών της τοπικής Αστυνομίας».