Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η περιοδεία του Κώστα Βοργιαζίδη

Στη Δημοτική Ενότητα Μακεδονίδας περιόδευσε ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου 2019. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο κ. Βοργιαζίδης συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού του «Δράση με Γνώση» επισκέφτηκε τη Σφηκιά, το Δάσκιο και τα Ριζώματα όπου συνομίλησε αρκετή ώρα με πλήθος κόσμου για τα ζητήματα της περιοχής ενώ αντάλλαξε απόψεις και προτάσεις σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές των Πιερίων.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Βοργιαζίδης και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Λαϊκή Αγορά Ριζωμάτων όπου μοίρασαν προεκλογικό υλικό και συνομίλησαν με καταναλωτές και τοπικούς παραγωγούς ενώ νωρίτερα βρέθηκαν στη Σφηκιά και στο Δάσκιο.

«Γνωρίζω πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες της περιοχής σας και τις δυσκολίες να ζει και να εργάζεται κάποιος στο απομακρυσμένο αυτό ορεινό τμήμα του Δήμου μας», υπογράμμισε ο υπ. Δήμαρχος και συνέχισε «θα πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι που δεν εγκαταλείψατε τα χωριά σας και συνεχίζετε να δίνετε ζωή στον τόπο σας. Όλα αυτά τα χρόνια ως Δήμαρχος στάθηκα δίπλα σας. Έμπρακτα όχι στα λόγια. Από τα μικρά όπως είναι η οριστική λύση στο θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης και η μέριμνα ώστε η περιοχή να είναι προσβάσιμη ακόμα και κάτω από τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες σαν αυτές που ζήσαμε φέτος το χειμώνα έως τα μεγάλα έργα υποδομών που προσφέρουν πνοή και ελπίδα. Έργα όπως η ολοκλήρωση της αγροτικής οδοποιίας Ριζωμάτων, του αρδευτικού δικτύου χαράδρας και ο εκσυγχρονισμός δικτύων και αντλιοστασίων της ευρύτερης περιοχής των Πιερίων που προσφέρουν ουσιαστική στήριξη και προοπτική στην τοπική αγροτική παραγωγή. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και την επόμενη τετραετία, σχεδιάζοντας λύσεις και υλοποιώντας έργα που θα δώσουν κίνητρο και προοπτική στους νέους για να μείνουν στον τόπο τους. Υπεύθυνα και ξεκάθαρα».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Βοργιαζίδης συνέχισε την περιοδεία του σε τοπικές κοινότητες, επισκεπτόμενος κατά σειρά το Λαζοχώρι, το Ταγαροχώρι και την Λυκογιάννη ενώ ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του στην Αγία Μαρίνα και τον Άγιο Γεώργιο της Δ.Ε. Δοβρά. Σε όλα τα χωριά άκουσε με προσοχή τα προβλήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων, τους ενημέρωσε για όσα έχουν γίνει ή δρομολογούνται και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα τα ξανά πουν πιο διεξοδικά γύρω από τις προγραμματικές προτάσεις του συνδυασμού του και για όσα σχεδιάζονται με σκοπό να ενισχυθεί η αναπτυξιακή προοπτική της υπαίθρου, σημειώνοντας πως «για την παράταξη μας και για εμένα προσωπικά οι αγροτικές περιοχές αποτελούν την ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας και ένα από τα πιο ζωτικά κομμάτια του Δήμου μας. Ως Δημοτική Αρχή αναλάβαμε σημαντικές δράσεις ώστε να στηρίξουμε με πράξεις το αγροτικό εισόδημα και την παραγωγή όπως η δημιουργία αυτοτελούς Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η συμβολή μας στην απορρόφηση 6.000.000 ευρώ από την Ε.Ε. σε συνεργασία με αναγνωρισμένες τοπικές ομάδες παραγωγών. Παράλληλα, διεκδικήσαμε τη χρηματοδότηση έργων που θα κάνουν την καθημερινότητα των αγροτών ευκολότερη όπως για παράδειγμα το εγκεκριμένο έργο αγροτικής οδοποιίας στον Άγιο Γεώργιο. Πολλά ακόμα δρομολογούνται ενώ νέες παρεμβάσεις και έργα σχεδιάζονται ώστε να κάνουν τη ζωή στα χωριά μας καλύτερη. Βέβαια, όλα αυτά θα έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε με κάθε λεπτομέρεια μέσα στις επόμενες εβδομάδες».