Κώστας Αρβανίτης - Αλέξανδρος Νικολαΐδης: "Στις ευρωεκλογές συγκρούονται το προοδευτικό μέτωπο με την ακροδεξιά" (φωτογραφίες, βίντεο)

Επίσκεψη στην Ημαθία πραγματοποίησαν την Κυριακή 14 Απριλίου οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Το πρωί8 πραγματοποίησαν επίσκεψη στο προσφυγικό καμπ στην Αλεξάνδρεια ενώ το μεσημέρι βρέθηκαν στην Βέροια.

Στις δηλώσεις που πραγματοποίησαν τονίστηκε ιδιαίτερα ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές συγκρούονται το προοδευτικό μέτωπο με την ακροδεξιά.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης τόνισε ότι η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν φιλολαϊκή ενώ οι πολιτικές που εφάρμοσε η Ευρωπαϊκή Ένωση ανάγκασαν τον κόσμο να της γυρίσει την πλάτη. Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι σε πολλές χώρες σημείωσε άνοδο η ακροδεξιά, γι αυτό η απάντηση της Ελλάδας πρέπει να είναι επιλογή μιας προοδευτικής συμμαχίας. "Όλοι οι προοδευτικοί πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας στην ακροδεξιά. Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας και να δημιουργήσουμε ένα πλατύ ευρωπαϊκό ρεύμα" τόνισε ο κ. Νικολαΐδης.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Αρβανίτης σημείωσε ότι στις χώρες που η αριστερά έχασε την ταυτότητά της, σημείωσε άνοδο η ακροδεξιά. "Αυτοί που δημιούργησαν με την ατζέντα τους το πρόβλημα, αυτοί φωνάζουν τώρα για την άνοδο της ακροδεξιάς" σχολίασε και πρόσθεσε: "Η νομεκλατούρα της ΕΕ δεν φοβήθηκε το μαύρο τρένο. Αντίθετα συμμάχησε με αυτό. Το κόκκινα τρένο φοβάται". Ο κ. Αρβανίτης σχολίασε και την κατάσταση της Ημαθίας σημειώνοντας ότι χτυπήθηκε την εποχή του εκσυγχρονισμού όταν επιχειρηματίες επιδοτούνταν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στις γύρω χώρες. "Στόχος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσεις τις δυνάμεις του και να είναι πρώτο κόμμα" τόνισε ο κ. Αρβανίτης.

Powered by flickr embed.