"Γιατί" και "Τίποτα"

Της Κατερίνας Μορφίδου

Γιατί να ασχοληθεί κανείς με τα κοινά και το δήμο μας ;

Γιατί να μπερδευτεί κανείς σε όλα αυτά ;

Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αυτές οι δύο λέξεις τριγύριζαν στο μυαλό μου. Αυτές οι λέξεις συμπυκνώνουν την απογοήτευση των συμπολιτών μας για όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας. Και η απογοήτευση αυτή τους οδηγεί στην άρνηση˙ άρνηση να συμμετέχουν, άρνηση να εκφραστούν, άρνηση να αποτελέσουν μέρος της επερχόμενης διαδικασίας των αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΟΧΙ˙ η επόμενη σκέψη μου. Όχι, δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Η σιωπή, η αποχή, η ανοχή δεν είναι λύσεις. Θέλουμε το καλό του τόπου μας και οφείλουμε στους εαυτούς μας να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να προοδεύσουμε, να συμβιώσουμε αρμονικά και να διαβιώσουμε πιο εύκολα και πιο ποιοτικά.

ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ. Στο πλαίσιο της μάχιμης δικηγορίας που ασκώ στη Βέροια εδώ και 11 χρόνια, βοηθώντας πολλούς συνανθρώπους μας, αλλά και ως μέλος μιας οικογένειας που διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση και αγωνίζεται καθημερινά, μπορώ και αφουγκράζομαι τα προβλήματα στις δομές της κοινωνίας μας.

Οι δύο αυτοί άξονες, η οικογένεια του μόχθου και η μάχιμη δικηγορία, έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητά μου.

Έχω αποδείξει λοιπόν σε όσους με γνωρίζουν τόσο το ήθος και την ακεραιότητά μου, όσο την ευγένεια και την κατανόησή μου.

ΗΘΟΣ - ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
ΕΥΓΕΝΕΙΑ - ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Αυτοί λοιπόν είναι οι τέσσερις πυλώνες, στους οποίους θα στηριχθώ και τους οποίους θα υψώσω ως τείχος, αφήνοντας έξω από το Δήμο μας τις λέξεις -γιατί και τίποτα- που μας έφεραν ως εδώ.

Συντάσσομαι λοιπόν με την ομάδα του κ. Αντώνη Μαρκούλη, σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Προτεραιότητα στον Πολίτη» με επικεφαλής τον συνάδελφο και υποψήφιο Δήμαρχο Βέροιας κ. Αντώνη Μαρκούλη και ζητώ τη στήριξή σας.

Με τιμή, Αικατερίνη Π. Μορφίδου

Βιογραφικά στοιχεία

Ονομάζομαι Κατερίνα Μορφίδου, είμαι δικηγόρος, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια.

Είμαι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Αστικό και Αστικό Δικονομικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από το έτος 2008 ασκώ μάχιμη δικηγορία στη Βέροια, ενώ από το έτος 2010 μέχρι και σήμερα έχω ασχοληθεί με τα προβλήματα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών του τόπου μας και τα «κόκκινα δάνεια» αυτών, έχοντας κατορθώσει να ελαφρύνω πολλούς από τους συνανθρώπους μας από τα βάρη που βασανίζουν αυτούς και τις οικογένειές τους τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα έχω υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της ομάδας δικηγόρων που παρέχουν νομική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.