Τσιάρας: "Δεν πήρα απάντηση για την ουσία του θέματος"

Απάντηση στην...απάντηση του αντιδημάρχου Άρη Λαζαρίδη, δίνει με νέα επιστολή του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Τσιάρας. Σε αυτή αναφέρει:

"Τελικά καμία απάντηση δεν πήρα για την ουσία του θέματος και συνεχίζω να διερωτώμαι κατά την αρίθμηση της «απάντησης».

1. το εισηγητικό, από όπου πήρα τις πληροφορίες, μιλάει για συνιδιοκτησία και άλλου προσώπου, όχι από την οικογένεια Σαράφογλου, που το αγόρασε το 2018 – η «απάντηση» το προσπέρασε.
Καθώς η απάντηση μιλάει για καταπάτηση από το 1980, έχει άραγε ερωτηθεί η νομική υπηρεσία του Δήμου για τις εναλλακτικές λύσεις του θέματος;

2. κανένα έργο σε ξένο οικόπεδο δεν μπορούσε να υλοποιηθεί ποτέ. Από το 1980 μέχρι σήμερα, με ποιόν τρόπο έκανε ο Δήμος επεμβάσεις στον ίδιο αυτόν χώρο; Και όταν παλαιότερα έκανε τέτοιες επεμβάσεις, γιατί δεν φρόντιζε να λύσει, τότε, το ιδιοκτησιακό; Όσο για τον τρόπο που η δημοτική αρχή διαχειρίζεται τις δωρεές και πόσο ευαίσθητη είναι απέναντι στους δωρητές, ξέρουμε από πρώτο χέρι!!!

3. όσο για το ότι έφτασε η σειρά του ακινήτου αυτού γιατί όλα τα άλλα που είναι χαρακτηρισμένα είτε χώροι πρασίνου είτε αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουν ικανοποιηθεί, μάλλον αστειεύεστε. Η υπηρεσία κάνει τη δουλειά της, κανένας δεν την έθιξε ίσως εκτός από εσάς.

Έτσι, η «απάντηση» δεν απάντησε στην ουσία:

- Η ξαφνική ζέση, προεκλογικά, οφείλεται στην από δεκαετιών καταπάτηση; Αστειότητες.

- Ή οφείλεται στην άξια δωρεά;

Κανένας ιδιώτης ιδιοκτήτης δεν θα αρνούνταν να ζητήσει ο ίδιος την έκδοση οικοδομικής άδειας για τον ιερό αυτόν σκοπό, ούτε, πιστεύω, και οι συγκεκριμένοι σημερινοί συνιδιοκτήτες.

- Μήπως, άρα, οφείλεται πράγματι σε άλλο λόγο; Ο γκουρού του real estate της Βέροιας έχει κάτι να πει;

ΥΓ - Είμαι πολύ περήφανος για τη θητεία μου στη ΔΕΥΑΒ. Αυτοπροσδιορίζομαι, δεν χρειάζομαι χαρακτηρισμούς ούτε θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε αθλιότητες επί προσωπικού. Άλλωστε όπως είπα για τον εισηγητή αντιδήμαρχο Υπηρεσίας Δόμησης – Περιουσίας, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεν έχω λόγια".