Βέροια: Σφοδρή επίθεση Νίκου Παππά σε ΝΔ για οικονομία και Μακεδονικό (φωτογραφίες, βίντεο)

Επίθεση στη ΝΔ για θέματα που αφορούν την οικονομία αλλά και το Μακεδονικό εξαπέλυσε στην Βέροια ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. "Δεν μπορούν να μιλήσουν για σοβαρά θέματα και παράγουν fake news" είπε ο κ. Παππάς (στο βίντεο ολόκληρη η ομιλία).

Για το Μακεδονικό κατηγόρησε τη ΝΔ για διγλωσσία σημειώνοντας: "Εμείς δεν είπαμε ψέμματα για το Μακεδονικό, δεν παρεκκλίναμε από τις θέσεις μας. Η ΝΔ εκστόμισε την πιο ακραία φράση, την λέξη προδοσία ενώ ο κ. Μητσοτάκης λέει στο εξωτερικό ότι θα εφαρμόσει την Συμφωνία των Πεσπών. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μέσα στην Εθνική γραμμή και εξυπηρετεί εθνικά συμφέροντα. Αν θεωρούν ότι είναι προδοτική, ας διεκδικήσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού να την αλλάξουν. Η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι το πρώτο επίσημο κείμενο που αναφέρει ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική".

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στα όσα πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τέσσερα χρόνια στην οικονομία και τόνισε ότι η χώρα βγήκε από το μνημόνιο αλλά όχι από την κρίση. "Τσάκισαν τις εργασιακές σχέσεις και τον κατώτατο μισθό, θέλουν λύσεις Πινοσέτ, δηλαδή ο καθένας μόνος του, στις προσλήψεις υποστηρίζουν το 1/5 και τους ενοχλεί το κοινωνικό κράτος ενώ λένε ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ φόρτωσαν στις πλάτες μας το χρέος. Το δίλημμα είναι, ο καθένας μόνος του ή με αλληλεγγύη" σημείωσε.

Για τα σκάνδαλα είπε ότι ο κόσμος καταλαβαίνει και πρόσθεσε ότι το δίδυμα αδερφάκι της ανισότητας είναι η διαφθορά. Για τις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι κάτι λείπει από τις μετρήσεις και πρόσθεσε ότι υπάρχουν συστηματικές αστοχίες. "Όλες δείχνουν κλείσιμο της ψαλίδας. Ενώ μιλούσαν αρχικά για διαφορές 20%, τώρα λένε για 3,5%. 

Στο τελευταίο μέρος της ομιλίας του ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στα προγράμμα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών που υλοποιεί το υπουργείο του. Τέτοια είναι η διασύνδεση των φορέων του δημοσίου, η Εθνική Ψηφιακή Πύλη, το ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελληνικής γεωργίας, η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων ενώ πρόσθεσε ότι πάει για χρηματοδότηση ο ψηφιακός περίπατος στην γη των Μακεδόνων, έργο που θα υλοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Αναφερόμενος στο τελευταίο, σχολίασε: "Εμείς έτσι τιμούμε την ιστορία της πατρίδας μας" ενώ για το γιατί δεν έγιναν αυτά τα ψηφιακά βήματα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σημείωσε: "Υπήρχαν θέματα ψηφιακής διαπλοκής".

Στην ομιλία παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Άγγελος Τόλκας, οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου, Χρήστος Αντωνίου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Βέροια και Νάουσα, Αντώνης Μαρκούλης, Σταύρος Τσέλιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος κ.α.

Τέλος, στην ομιλία βρέθηκε και η πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής του ΛΑΟΣ Έλσα Μανωλοπούλου η οποία επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί για την Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγοντας σημαία αλλά απομακρύνθηκε από την αίθουσα.

{jlex}flickr:72157677301885937{/jlex}