Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων παρουσίασε ο Γιώργος Μελιόπουλος

Ανακοινώθηκαν από την Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού. Την παρουσίαση έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Μελιόπουλος. Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Βέροιας είναι:

Αηδονίδης Κώστας, αγρότης.
Αθανασιάδου Βασιλική, πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας.
Ανδρεόπουλος Σούλης, οικοδόμος.
Γκαπράνη Γεωργία, ελεύθερη επαγγελματίας.
Δεληδημητρίου Τάσος, μέλος Δ.Σ. συνταξιούχων ΟΑΕΕ Βέροιας.
Δημητρίου Γιώργος, εκπαιδευτικός.
Δόμανος Γιάννης, εργοδηγός ηλεκτρολόγος.
Θεοδωρίδου Κική, άνεργη.
Ιακωβίδου Στέλλα, απόφοιτη Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, τμήματος Πολιτικών Επιστημών.
Ιωαννίδης Κώστας, ηλεκτρολόγος.
Κοκοζίδου Άννα, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας.
Λαζαρίδης Μπάμπης, αντιπρόεδρος του παραρτήματος Βέροιας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Λαμπράκης Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος
Λιμνίδου Μίνα, διοικητική. υπάλληλος Νοσοκομείου Βέροιας, αναπληρώτρια Γραμματέας του σωματείου εργαζόμενων του Νοσοκομείου, μέλος του Δ.Σ. του Ν.Τ. Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ.
Μαυρομάτης Κυριάκος, χημικός μηχανικός, εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση
Μουστάκα Μαρία, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Μπέκα Αθηνά, ιδιωτική υπάλληλος.
Μπενάτου Διονυσία, μεταφράστρια-διερμηνέας.
Ουζονίδου Μόρφω, αρχιτέκτονας.
Παπαδοπούλου Μαρίνα, εκπαιδευτικός .
Ρηγόπουλος Γιώργος, εργάτης.
Σαββίδου Νίκη, άνεργη.
Τζόρος Φώτης, βιομηχανικός εργάτης.
Τσαναξίδης Γιάννης, λογιστής, πρόεδρος Γυμναστικής Ένωσης Βέροιας, μέλος Δ.Σ. Ένωσης Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος Οικον. Επιτροπής. του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου «Καλλιθέα».
Τσεχελίδης Κώστας, μαθητής Λυκείου, πρόεδρος 15μελούς συμβουλίου 2ου Λυκείου Βέροιας.
Τσιάπλιας Σαράντης, αγρότης, μέλος Δ.Σ. Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας.
Τσιμούρας Βαγγέλης, δικηγόρος.
Τσιναφουρνιώτης Αντώνης, οικοδόμος.
Χαρατσίδου Ιωάννα, εργάτρια.
Χατζηδημητρίου Φίλιππος, συνταξιούχος ΔΕΗ.
Χατζηθεοδωρίδου Κούλα, βιομηχανική εργάτρια, αντιπρόεδρος συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας- Πέλλας.
Χατζησάββας Παναγιώτης, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας.
Χουδαβερδόγλου Μαρία, οδηγός ταξί.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Επίσης ανακοινώθηκαν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στο ψηφοδέλτιο είναι:

Δόμανος Βαγγέλης, συνταξιούχος ΟΤΑ.
Καρτσιούνης Γιώργος, γιατρός, δημοτικός σύμβουλος Νάουσας.
Μπόσκου Κατερίνα, εκπαιδευτικός, με ιδιαίτερα σημαντική δράση στον χώρο του Πολιτισμού.
Παπαδοπούλου Μαίρη, λογίστρια, αντιπρόεδρος στην Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ημαθίας.
Σοφρόνωφ Ιωάννα, συνταξιούχος δασκάλα, μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Ημαθίας.
Τσεχελίδης Γιάννης, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Ημαθίας.

Στην ομιλία του ο κ. Μελιόπουλος τόνισε:

"Περίσσεψαν το τελευταίο διάστημα οι μεταγραφές, οι ανεξαρτητοποιήσεις, οι αλληλοκαταγγελίες πρώην συνεργατών, τα μαγειρέματα, τα μαχαιρώματα, το πήγαινε-έλα ανάμεσα στους συνδυασμούς στο δήμο Βέροιας. Ανεξάρτητοι γίνονται εξαρτημένοι και το αντίστροφο, βουλευτές που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα μνημόνια δηλώνουν αυτοδιοικητικοί. Υποψήφιοι που συμπορεύτηκαν με τη Χρυσή Αυγή ή στηρίχτηκαν από αυτήν το παίζουν τώρα πατριώτες και το γαϊτανάκι θα συνεχίζεται μέχρι τις εκλογές.

Αυτή η κατάσταση που βλέπουμε να διαμορφώνεται και εδώ θα εντείνεται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές.

Αυτό το σκηνικό δεν είναι τίποτα άλλο παρά αντανάκλαση και στον δήμο Βέροιας, της κατάστασης που διαμορφώνεται στο αστικό πολιτικό σύστημα κεντρικά και δείχνει ότι ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα συμφωνούν στις βασικές αρχές τους για την Τοπική Διοίκηση.

Αυτό πρέπει να αποτελέσει ακόμα ένα σημαντικό κριτήριο ψήφου για τα λαϊκά στρώματα Η διέξοδος δεν είναι στην στήριξη και στην αναπαλαίωση του αστικού πολιτικού συστήματος αλλά στην ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζονται από ΚΚΕ.

Φίλες και φίλοι

Απευθύνουμε κάλεσμά σε όλους όσους βιώνουν στην ίδια τους τη ζωή ότι τα μνημόνια δεν τελείωσαν παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης. Οι θεσμοί είναι εδώ η εποπτεία είναι εδώ.

Σε όσους δεν ανέχονται το συμβιβασμό με τη φτώχεια, τα ψίχουλα, τα ελάχιστα και τα κατώτατα. Το να υπάρχουν 9000 χιλιάδες συμπολίτες μας στην νομό που δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν ούτε το καθημερινό φαγητό τους.

Σε όλους τους τίμιους αγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου που νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί... Και δεν παραχωρούν τους αγώνες τους, τις αξίες, τα ιδανικά τους, την ιστορία τους και την Ιστορία αυτού του τόπου. Σε όσους εμπνέονται από τους ηρωικούς αγώνες του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ και δεν ανέχονται την διαστρέβλωση και παραχάραξη της ιστορίας.

Σε όσους νιώθουν προδομένοι από τις προηγούμενες επιλογές τους. Τους λέμε ότι δεν τους αξίζει ούτε η απογοήτευση ούτε η αποστράτευση. Τους λέμε ότι υπάρχει διέξοδος που βρίσκεται στην συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, ακόμα και αν διατηρούν επιμέρους επιφυλάξεις η προβληματισμούς.

Φίλες και φίλοι

Εμείς δεν κρύβουμε την πολιτική μας ταυτότητα. Όλοι οι άλλοι δεν μιλάνε ξεκάθαρα. Για λόγους ψηφοθηρικούς κρύβουν και την πολιτική τους ταυτότητα και την στήριξή τους από συγκεκριμένους πολιτικούς φορείς. Άλλωστε η συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους αποδεικνύει του λόγου του αληθές.

Προσχηματικά και προεκλογικά εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, ως υπερκομματικοί, αυτοδιοικητικοί. Επειδή όμως δεν ζούμε στην χώρα των Λωτοφάγων ούτε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, όλοι αυτοί την επομένη των εκλογών θα βγάλουν την προεκλογική τους μάσκα και θα εμφανίσουν το πραγματικό τους αντιλαϊκό πρόσωπο, αυτό της στήριξης και υλοποίησης της κυρίαρχης πολιτικής.

Και επειδή όλοι είμαστε γνωστοί σε αυτήν την πόλη, καλά θα κάνουν κάποιοι υποψήφιοι, στο όνομα της δήθεν αριστεροσύνης τους, να σταματήσουν να ψαρεύουν σε θολά νερά.

Για μας οι επικείμενες εκλογές δημοτικές περιφερειακές, ευρωεκλογές και οι βουλευτικές έχουν ενιαίο πολιτικό χαρακτήρα.

Το δίλλημα για τον λαό δεν είναι η επιλογή του καλύτερου διαχειριστή η του μικρότερου κακού.

Το πραγματικό δίλλημα είναι αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε για να ανοίξει επιτέλους ο δικός μα ς δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.

Κάνουμε την πραγματική διαφορά. Δίνουμε δύναμη στην δύναμή μας

Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ παντού.

Φίλες και φίλοι

Εμείς θέλουμε όπως και διαχρονικά κάνουμε να συζητήσουμε όχι για τα δήθεν οράματα, τις «έξυπνες πόλεις», τον τουρισμό για λίγους, την διείσδυση των επιχειρημτιών στις δομές και υπηρεσίες των δήμων και περιφερειών

Εμείς θέλουμε να συζητήσουμε για:
την υποχρηματοδότηση στους δήμους που ξεπερνά το60 %
την κατάργηση της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες που παρέχονται από τον δήμο, την δραστική μείωση των δημοτικών τελών ως και την κατάργησή τους .

• Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.

• Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, αναλώσιμα, παιδικούς σταθμούς, υποδομές Αθλητισμού, Πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.

• Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

• Την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.

• Την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον Πολιτισμό, τον μαζικό Αθλητισμό, για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες στις γειτονιές της πόλης και των χωριών.

• Το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, κ.λπ.), της μεγάλης έκτασης βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων, μολυσματικών εστιών.

• Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε Ύδρευση, Αποχέτευση, Άρδευση.

• Την προστασία του Περιβάλλοντος: Της ατμόσφαιρας, του νερού, του πράσινου, των ελεύθερων χώρων. Την ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων. Την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.

• Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια Υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.

Φίλες και φίλοι

Παρουσιάζουμε σήμερα τους πρώτους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Βέροιας.

Αγωνιστές στα σωματεία τους , στην γειτονιά τους με προσφορά και δράση στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού μας. Εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Άνθρωποι που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια που ο σκοπός τους δεν είναι η προσωπική προβολή και ανάδειξη. Που δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς.

Με αυτήν την αγωνιστική τους διαδρομή έχουν την δύναμη να σταθούν απέναντι και ενάντια στον πολυπλόκαμο μηχανισμό πίεσης, εξαγοράς και ενσωμάτωσης που αναπαράγεται και τοπικά.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης θα αποτελεί ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές αρχές που συναινούν στη προώθηση της.

Αυτό δηλαδή που έκαναν και οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τα πέντε προηγούμενα χρόνια".