Ολοκληρώθηκε σεμινάριο συμβουλευτικής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ και του δήμου Βέροιας

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Περιφερειακού Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας Βέροιας, πραγματοποίησε την Τρίτη 26/02/2019 στις 11:00 ομαδικό εργαστήριο συμβουλευτικής με θέμα: «Τεχνικές Πλοήγησης στην αγορά Εργασίας: Συνέντευξη επιλογής Προσωπικού».

Το εν λόγω εργαστήριο απευθυνόταν σε ανέργους, άτομα που ενδιαφέρονται για επαγγελματικό επαναπροσανατολισμό /επαγγελματική κινητικότητα, εγκλωβισμένους μισθωτούς ή σε όσους ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες διά βίου διαχείρισης της σταδιοδρομίας. Η κα. Θωμαή Ε. Δημητριάδου, Υποψ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας/ Απασχόλησης και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ Βέροιας, παρουσίασε τις τεχνικές και τις δεξιότητες για μία επιτυχημένη συνέντευξη. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην προετοιμασία που πρέπει να προβεί ο υποψήφιος πριν την συνέντευξη, στους τρόπους επικοινωνίας (λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία), καθώς και στο τι λάθη πρέπει να αποφύγει ο υποψήφιος την ώρα της συνέντευξης. Αναλύθηκαν οι πιο συχνές ερωτήσεις που μπορεί να δεχτεί ο υποψήφιος την ώρα της συνέντευξης και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο τι δυσκολεύει συχνά τους υποψηφίους την ώρα της συνέντευξης, καθώς και τεχνικές στο πώς να διαχειριστούν τέτοιου είδους δυσκολίες. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με παιχνίδι ρόλων (role playing) που διαδραματίστηκε από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς του Κέντρου Κοινότητας Βέροιας, κα Τσαλαμπάνα Χρυσούλα και κα Πανάγου Αικατερίνη μετά από προτροπή της κυρίας Δημητριάδου. Μέσα από το παιχνίδι ρόλων, εργοδότη και υποψηφίου, ήταν ένας πολύ καλός τρόπος αφομοίωσης όσων ειπώθηκαν στο συγκεκριμένο ομαδικό εργαστήριο συμβουλευτικής.

Το εργαστήριο απευθυνόταν σε όλους τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Βέροιας. Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Βέροιας ευχαριστούν την κυρία Δημητριάδου Θωμαή και το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Βέροιας για την άψογη συνεργασία τους.