Γεωργία Μπατσαρά: "Θα έχουν την συμπαράστασή μας για το τελωνείο και τα αγροτικά ζητήματα"

Την σημαντική, για τον Δήμο Βέροιας και την Ημαθία γενικότερα, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας παρακολούθησε η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη».

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στο Δημαρχείο Βέροιας, η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν μια πολύ σημαντική συνεδρίαση για τον τόπο μας, καθώς συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν κυρίως τον Δήμο Βέροιας, αλλά και το σύνολο του Νομού μας. Είμαι πεπεισμένη ότι για το ζήτημα της εγκατάστασης του Τελωνείου στις εγκαταστάσεις της «Αμάλθεια ΑΕ» στην Κουλούρα, η απόφαση παραχώρησης μέρους των εγκαταστάσεων για τον σκοπό αυτό, θα λειτουργήσει θετικά για την επιχειρηματική και οικονομική ζωή της Ημαθίας. Η ίδρυση Τελωνείου στην Κουλούρα, είναι μια δίκαιη και σωστά δομημένη επιλογή. Ο Δήμος Βέροιας και η Ημαθία στο σύνολό της, είναι ο Νομός που διαθέτει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, όπως το κομβικό σημείο, το οδικό δίκτυο και ο μεγάλος όγκος των εξαγωγών και εισαγωγών, σε σχέση με τους όμορους Νομούς στην Περιφέρειάς μας. Εύχομαι σύντομα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του Τελωνείου στην Κουλούρα και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα έχουν την συμπαράστασή μας και σήμερα και αύριο...

Όσον αφορά τα αγροτικά ζητήματα που τέθηκαν, η θέση μας είναι δεδηλωμένη και την γνωστοποιήσαμε. Και εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου στον συνδυασμό «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» είμαστε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Δύναμη της ερατεινής γης είναι ο πρωτογενής τομέας ο οποίος μαραζώνει. Παράλληλα έκλεισε και η μεγαλύτερη βιομηχανία που είναι εγκατεστημένη στην Ημαθία, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Μεγάλο το πλήγμα για τους τευτλοπαραγωγούς, αλλά και για τους χιλιάδες εργαζόμενους. Πρέπει να γίνει μια σύσσωμη προσπάθεια αξίωσης για να βρεθεί άμεσα βιώσιμη λύση με την επαναλειτουργία της.

Τέλος είμαστε υπέρ του εορτασμού των 100 χρόνων της γενοκτονίας των Ποντίων στην Παναγία Σουμελά που αποτελεί το Σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού».