Τριμελής επιστημονική επιτροπή για έλεγχο των εκθεμάτων του Βλαχογιάννειου προτείνει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Τριμελής επιστημονική επιτροπή που θα απαρτίζεται από μέλη που προέρχονται από την Δήμο, την Εκπαίδευση και την Εκκλησία, θα συστήσει το Δημοτικό Συμβουλίο και θα ζητήσει από την Μητρόπολη να ελέγξει τα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Βλαχογιάννειο Μουσείο.

Το θέμα μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από το Σύμβουλο της ΛΑΣ Γιώργο Μελιόπουλο ο οποίος επιχειρηματολόγησε σημειώνοντας ότι ορισμένα εκθέματα προσβάλλουν και παρουσιάζουν μονόπλευρα τα γεγονότα μιας ιστορικής περιόδου που πλήγωσε την χώρα (περίοδος εμφυλίου).

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του πρότεινε την σύσταση της επιτροπής σημειώνοντας ότι δικαιολογημένα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι η φασαρία για τα εκθέματα Ντόντου και πρόσθεσε ότι με παρέμβαση Διαμαντόπουλου αυτά απομακρύνθηκαν. Ο δήμαρχος ενημέρωσε και για την ξενάγηση που έγινε στο Βλαχογιάννειο, μετά τα Θεοφάνεια, με πρόσκληση του Μητροπολίτη, λέγοντας ότι το μόνο που υπήρχε και παρουσίαζε μονόπλευρα τα πράγματα ήταν κάποια πρωτοσέλιδα εφημερίδων εποχής. Ο δήμαρχος είπε ότι ζητήθηκε είτε να απομακρυνθούν αυτά τα πρωτοσέλιδα είτε να προστεθούν και άλλα της αντίπαλης πλευράς.

Στις απόψεις που ακούστηκαν, ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος τόνισε ότι το ζήτημα είναι ποιος κάνει την ξενάγηση των επισκεπτών και των μαθητών, επειδή ο υπεύθυνος του Μουσείου έχει ακροδεξιές απόψεις τις οποίες δεν κρύβει ενώ οι Μπέκης και Γουλτίδης ζήτησαν την απομάκρυνση Ντόντου.