Ο Στέφανος Βαφείδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον δήμο Βέροιας

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας στις εκλογές του Μαΐου έκανε γνωστή στα μέσα ενημέρωσης ο Στέφανος Βαφείδης. Ο συνδυασμός του θα έχει όνομα "Βέροια Ελληνική πόλη", παρότι η πόλη ήταν ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Μιλώντας για την επιλογή του να τεθεί υποψήφιος δήμαρχος, είπε ότι ο νέος νόμος (απλή αναλογική) ευνοεί τους μικρούς συνδυασμούς και πρόσθεσε ότι γνωρίζοντας την δυναμική του, ο στόχος είναι η εκλογή 2-3 συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο για να ακούγεται η φωνή όσων ανήκουν στον πατριωτικό χώρο.

Αναφερόμενος στις σκέψεις του για την Βέροια, είπε ότι μπορεί να αναπτυχθεί προτάσσοντας τον πολιτισμό της, τα προϊόντα της και τις ομορφιές της και να προσελκύσει τουρίστες.

Πρώην μέλος του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής, τοποθέτησε τον εαυτό του στον πατριωτικό χώρο και κράτησε αποστάσεις από ακραίες συμπεριφορές. "Είμαι πατριώτης, δεν είμαι φασίστας. Θα απομακρυνθούν από τον συνδυασμό μέλη αν εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά" υποστήριξε.

Δήλωσε ότι έφυγε από το ΛΑΟΣ όταν ο πρόεδρος Γιώργος Καρατζαβέρης μπήκε ως εταίρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου και υποστήριξε ότι είδε την Χρυσή Αυγή ως ενναλλάκτική επιλογή χωρίς να ασπάζεται τις ιδέες της. Είπε μάλιστα ότι αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής γιατί δεν ήταν ελεγχόμενος.

Σε ερώτηση αν έχει την στήριξη πολιτικού φορέα, απάντησε ότι δεν θα επιδιώξει κανενός είδους στήριξη αλλά δεν θα έχει πρόβλημα αν κάποια κόμματα δηλώσουν την στήριξη τους. "Δεν έχω πρόβλημα αν εκφράσει την στήριξη του κάποιο κόμμα, ακόμη κι αν είναι το ΚΚΕ, που ξέρω ότι δεν θα με στηρίξει. Δεν έχω πρόβλημα αν με στηρίξει η Χρυσή Αυγή" σχολίασε.

Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους κ. Μελιόπουλο και Μαρκούλη ενώ για τον Γιάννη Παπαγιάννη σχολίασε ότι προσπαθεί να καπηλευθεί το πατριωτικό συναίσθημα.