Πανεπιστημιακοί από το Κεντάκι της Αμερικής επισκέφτηκαν τη Βέροια

Αντιπροσωπεία 20 Καθηγητών Πανεπιστήμιου του Κολεγίου «Berea College» από την ομώνυμη πόλη του Κεντάκι των Η.Π.Α. υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, Βασίλης Λυκοστράτης, το πρωί του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2019. Οι Πανεπιστημιακοί με επικεφαλής την Κοσμήτορα και Καθηγήτρια Θεολογίας, Loretta Reynolds, βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα ακολουθώντας τα «βήματα του Αποστόλου Παύλου» με κεντρικό σημείο του ταξιδιού τους τη Βέροια αφού τόσο η πόλη τους όσο και το Κολέγιο τους πήραν το όνομά τους από τη Βέροια, την πόλη που δίδαξε ο Απόστολος των Εθνών και ο λαός της «έλαβε το Λόγο του Θεού με όλη την ετοιμότητα του νου».

Ο κ. Λυκοστράτης καλωσόρισε με ιδιαίτερη θέρμη τους εκλεκτούς επισκέπτες τονίζοντας πως «εκ μέρους της πόλης μας και του Δημάρχου, κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, σας υποδέχομαι με μεγάλη χαρά στη Βέροια στην πόλη του Αποστόλου Παύλου αλλά και των άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων της ιστορίας όπως ο Φίλιππος Β’ και ο Μέγας Αλέξανδρος. Ειλικρινά αισθάνομαι ένα περίεργο συναίσθημα. Είναι σαν να δέχομαι φίλους πίσω στο σπίτι τους παρότι δε σας έχω συναντήσει ποτέ ξανά. Η παρουσία σας σήμερα εδώ πέρα από το συμβολισμό της αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσουμε μια εποικοδομητική συνεργασία στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού με στόχο την ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ των δυο πόλεων στο όνομα της συγγένειας που τις συνδέει».

Από την πλευρά τους οι Πανεπιστημιακοί ευχαρίστησαν τον Αντιδήμαρχο για τη θερμή υποδοχή του, εξέφρασαν τη μεγάλη συγκίνηση τους για την επίσκεψη τους στη Βέροια, την πόλη που υποδέχτηκε με αγάπη τον Απόστολο Παύλο και τόνισαν ότι μετά από αυτή την επαφή θα λάβουν κάθε πρωτοβουλία για την προώθηση των σχέσεων μεταξύ της Βέροιας και της πόλης Berea του Κεντάκι αλλά και του κολεγίου τους.

Τέλος, η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, με τον κ. Λυκοστράτη να προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες από ένα φωτογραφικό λεύκωμα της πόλης και έντυπο τουριστικό υλικό.