Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Βέροιας

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα. Αναφορικά με τον προϋπολογισμό, το σύνολο Εσόδων είναι 42.297.935,29€  ενώ το σύνολο των Εξόδων: 42.139.447,17€ και το αποθεματικό 158.488,12€.. Όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα, το ύψος του είναι 10.889.387 ευρώ.

Σχολιάζοντας το σχέδιο που κατατέθηκε, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε: "Πάμε κάθε χρόνο και καλύτερα. Φέτος έχουμε δυο εκατομμύρια παραπάνω στο τεχνικό πρόγραμμα συν ένα από το ταμειακό υπόλοιπο". "Ρεαλιστικός και νοικοκυρεμένος είναι ο προϋπολογισμός" πρόσθεσε ο Στέλιος Ασλάνογλου.

Για προκλογικά τερτίπια και "καμμένη γη" μίλησε στην κριτική του ο Αντώνης Μαρκούλης ενώ για έλλειψη έργων ο Γιώργος Μιχαηλίδης. "Δεν είναι συμμετοχικός ο προϋπολογισμός και είναι μνημονιακός" τόνισε ο Νίκος Μπέκης.

"Είναι μπαξές του παραδείσου ο δήμος" απάντησε στον κ. Μαρκούλη ο Στέλιος Ασλάνογλου σημειώνοντας ότι ο δήμος δεν πήρε δάνεια, ξόφλησε παλιές οφειλές και έχει και 3 εκατομμύρια "καβάτζα" από τα πλεονάσματα προηγούμενων χρόνων. Για 60% μειωμένους πόρους σε σχέση με το 2010 μίλησε ο κ. Βοργιαζίδης απαντώντας στον Γιώργο Μιχαηλίδη ενώ ανέφερε ενδεικτικά έργα που θα εκτελεστούν σύντομα όπως η διαπλάτυνση της Πιερίων, οι δυο κυκλικοί κόμβοι, τα φωτοβολταϊκά στις στέγες σχολείων. "Δεν ήρθε κανείς στην διαβούλευση που έγινε" είπε ο Θανάσης Σιδηρόπουλος απαντώντας στον κ. Μπέκη για τα περί μη συμμετοχικού προϋπολογισμού.