Ενημερωτική δράση για την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε στην Βέροια (φωτογραφίες)

Ο δήμος Βέροιας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης διοργάνωσε την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στην πλατεία Δημαρχείου εκδήλωση ενημέρωσης ευαισθητοποίησης δημοτών και μαθητών Δημοτικών Σχολείων, σχετικά με την Ανακύκλωση Συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο, και λευκοσίδερο στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Στην πλατεία Δημαρχείου διαμορφώθηκε ειδικό σκηνικό με θέμα την Ανακύκλωση στον μπλε κάδο με ενημερωτικό περίπτερο, banners, κάδους στον χώρο της δράσης, ενώ παράλληλα οι συνεργάτες της Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. και υπάλληλοι του Τμήματος Καθαριότητας – Ανακυκλώσιμων Υλικών του Δήμου, ενημέρωσαν το κοινό για την Ανακύκλωση Συσκευασιών στον μπλε κάδο και τον μπλε κώδωνα με τη χρήση σειράς παιχνιδιών Ανακύκλωσης και άλλων δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα στήθηκε και το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» μία ψυχαγωγική αλλά και ενημερωτική δράση για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου. Η αυλη του δημαρχείου πλημμύρισε μαθητές σχολείων και τα παιδιά με γνωστά παιχνίδια που είχαν προσαρμοστεί κατάλληλα με μηνύματα Ανακύκλωσης, έπαιξαν παιχνίδια και παράλληλα ενημερώθηκαν για τα υλικά που ανακυκλώνονται.Στους συμμετέχοντες μαθητές κληρώθηκαν δυο ποδήλατα και οι τυχεροί ήταν οι Νίκος Αγγελίδης, Φώτης Μουρλάς.

Η εκδήλωση, είχε στόχο να μας κινητοποιήσει για να αλλάξουμε συνήθειες και να βάλουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητα μας.

Σε δήλωσή του για την εκδήλωση, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε: «Ανακύκλωση στους μπλε κάδους, γιατί οφείλουμε να πιάσουμε τους στόχους της ΕΕ. Αυτό θα γίνει με την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών, των αυριανών ενηλίκων, ώστε να πάψουν να πετάγονται στα σύμμικτα απορρίμματα, υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν. Με τους μπλε κάδους, προσπαθούμε να μεγαλώσουμε το ποσοστό της ανακύκλωσης και να μειώσουμε το ποσοστό των σύμμικτων απορριμμάτων».

Ο Δημήτρης Παπασωτηρίου, υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνία με ΟΤΑ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης δήλωσε: «Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης συμπληρώνει 15 χρόνια υπεύθυνης δραστηριότητας, με αποτελέσματα. Σημαντικό αποτέλεσμα είναι η επίτευξη των ποσοτικών στόχων για το σύνολο των υλικών συσκευασίας σε όλη την χώρα. Δέκα χρόνια συμπληρώνει η ανακύκλωση στην Βέροια. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον δήμο. Με τρία οχήματα, 800 κάδους και κώδωνες, έχουμε ως αποτέλεσμα 2 χιλιάδες τόνοι υλικών να εκτρέπονται από των ΧΥΤΑ και οδεύουν προς ανακύκλωση. Με ενέργειες σαν την σημερινή που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, φιλοδοξούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης ώστε να γίνει καθημερινή πρακτική σε όλα τα νοικοκυριά, γιατί αυτό έχει όφελος και για τους δήμους μας και για το περιβάλλον».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος πρόσθεσε: «Στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στην διοίκηση του δήμου έχουμε να ανεβάσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης, οδηγώντας τα νοικοκυριά στους μπλε κάδους. Με εκδηλώσεις σαν την σημερινή προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε, για να αυξήσουμε τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών».

{jlex}flickr:72157676407459448{/jlex}