Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αντιπαράθεση για την εγκατάσταση Τελωνείου στην Κουλούρα (βίντεο)

Αντιπαράθεση για την εγκατάσταση Τελωνείου στην Κουλούρα προκλήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Ο Γιώργος Κάκαρης, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης και επέρριψε ευθύνες στην διοίκηση του δήμου. Ο κ. Κάκαρης μεταξύ των άλλων σημείωσε ότι:

"Στις 31/10/2018 ανακοινώθηκε από την κ.Τζάκρη βουλευτού Πέλλας η συνάντηση της με τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλο και η συμφωνία του για τη διάνοιξη νέας συνοριακής διάβασης στα σύνορα Ελλάδας- fYROM από την Πέλλα. Αντιλαμβανόμαστε πως σταθμός χωρίς τελωνείο δεν μπορεί να γίνει, άρα αποκτά προβάδισμα η Πέλλα έναντι της Ημαθίας. Αντιλαμβανόμαστε φαντάζομαι την άμεση σύνδεση με τις εξαγωγές. Ό,τι δεν κατέστη δυνατόν δια της ευθείας οδού, θα επιτευχθεί δια της πλαγίου, όχι επειδή "μας την έφερε" κάποιος, απλά επειδή εμείς δεν κάναμε αυτό για το οποίο δεσμευτήκαμε. Κύριε Δήμαρχε το Υπουργείο έπραξε εσείς : Τι κάνατε 1,5 χρόνο και δεν αποφασίζατε την παραχώρηση; Τι κάνετε 7 μήνες από την ψήφιση της τροπολογίας;".

Απαντώντας ο δήμαρχος σημείωσε ότι πέρασε ένας χρόνος μέχρι το Υπουργείο να ολοκληρώσει μια γραφειοκρατική δουλειά ενώ οι φορείς βρίσκονται ακόμη σε αναμονή της έγγραφης απόφασης για μετεγκατάσταση του Τελωνείου στην Κουλούρα.

"Έχουμε κουραστεί, από την απροθυμία του Υπουργείου, να περιμένουμε την απόφαση μετεγκατάστασης του Τελωνείου" πρόσθεσε ο Άρης Λαζαρίδης.

Δείτε το απόσπασμα από την συζήτηση