Δήμος Βέροιας: Χριστουγεννιάτικο τρενάκι για δωρεάν βόλτα και φέτος

Εκτός από το θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο που θα στήσει στην Ελιά την εορταστική περίοδο ο δήμος Βέροιας, θα συνδιοργανώσει και εκδηλώσεις με τον Εμπορικό Σύλλογο. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βέροιας προτίθεται, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να μισθώσει τουριστικό τρενάκι για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2018-2019, με προτεινόμενο το διάστημα 14/12/2018-6/1/2019, μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του και αποδοχή του από τον κόσμο κατά τις προηγούμενες χρονιές.

Το τουριστικό τρενάκι θα εκτελεί, δωρεάν για τους επιβάτες, το εξής δρομολόγιο : Αφετηρία η πλατεία Δημαρχείου, οδός Μητροπόλεως οδός Βενιζέλου, οδός Μαλακούση, οδός Κεντρικής, οδός Μητροπόλεως και επιστροφή στην πλατεία Δημαρχείου.

Πέρα από τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα ακούγονται κατά την διάρκεια της διαδρομής τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι που θα επιβαίνουν θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν ενδιαφέροντα πράγματα για σημαντικά μνημεία της Βέροιας που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, όπως είναι το κτίριο του Δημαρχείου, η αρχαία ρωμαϊκή οδός, η Εκκλησία του Χριστού και η πρόσφατα αποκατεστημένη Παλιά Μητρόπολη, δύο από τους σημαντικότερους βυζαντινούς ναούς της Βέροιας, το παλιό Δικαστικό Μέγαρο, κ.ά. Ουσιαστικά η διαδρομή θα έχει τουριστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.