Logo

Βέροια: Δημοτική κίνηση εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών συγκρότησε η ριζοσπαστική αριστερά (φωτογραφίες)

Στην δημιουργία Δημοτικής Ομάδας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών συγκρότησαν στην Βέροια πολίτες που ανήκουν στην ριζοσπαστική αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ). Στόχος της είναι το επόμενο διάστημα να διευρύνει τα μέλη της και στην συνέχεια να αποφασίσει το αν θα συγκροτήσει αυτόνομο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο ή αν στηρίξει κάποιον προοδευτικό υποψήφιο δήμαρχο με τον οποίο θα συμφωνήσει γύρω από ένα πλαίσιο συνεργασίας.

Το πλαίσιο της δημοτικής κίνησης το παρουσίασε ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Ενεργών Πολιτών που εμφανίστηκαν στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Κώστας Καραγιάννης. Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις, με ανθρώπους που αγωνίζονται για τα κοινά προβλήματα.

Στο πάνελ, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πετρούλα Παπαδήνα, Γιώργος Κάκαρης και ο εκπαιδευτικός Αντώνης Τολιόπουλος. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Παπαϊωάννου, ο περιφερειακός σύμβουλος Σάκης Χειμώνας και ο διοικητής του Νοσοκομείου Τάκης Μαυρογιώργος.

Εκτός από τον Κώστα Καραγιάννη, ρόλο εισηγητή είχε και ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος. Στην εισήγησή του, παρουσίασε ορισμένες αλλαγές του Σχεδίου Κλεισθένης στην τοπική αυτοδιοίκηση και υπερασπίστηκε την απλή αναλογική τονίζοντας ότι καλλιεργεί κουλτούρα συνεργασιών.

Στην κουβέντα τοποθετήθηκαν και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Γιώργος Κάκαρης είπε ότι η απλή αναλογική βάζει τέλος στην δημαρχιακή ασυδοσία ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασιών είπε ότι πρέπει να γίνει με αυτούς που δεν ήταν απέναντι στην κυβέρνηση σε σοβαρά θέματα και δεν θα πρέπει να συμμετείχαν σε εκδηλώσεις του...Σώρρα.

Η Πετρούλα Παπαδήνα άσκησε κριτική στην σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Βέροιας λέγοντας ότι έγιναν ελάχιστα στην πόλη και τίποτα στα χωριά.

Ο Στέλιος Ασλάνογλου υπογράμμισε ότι η απλή αναλογική είναι πιο δίκαιη εκλογικά αλλά άδικη διότι θα εκλέγονται σύμβουλοι με λιγότερους ψήφους από κάποιους άλλους.

Ο Θεόφιλος Κορωνάς τόνισε ότι η απλή αναλογική αποδυναμώνει τους κομματικούς μηχανισμούς και πρόσθεσε ότι η Δημοτική κίνηση που συγκροτήθηκε πρέπει να κάνει συνέργειες και συνεργασίες.

Η Μαρία Παπαϊωάννου τόνισε ότι οι διαφοροποιήσεις των δημοτικών συμβούλων ήταν γιατί δεν έγιναν αντιδήμαρχοι και πρόσθεσε ότι η απλή αναλογική δεν εξασφαλίζει την χρηστή διοίκηση.

Ο Στέργιος Διαμάντης απόκρουσε την κριτική στην δημοτική αρχή και σε ζητήματα που τέθηκαν όπως πχ το δημοτικό κολυμβητήριο που σταμάτησε επειδή δεν έχει χρήματα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να το προχωρήσει.

"Να κάνουμε μια δημοτική παράταξη και να διεκδικήσουμε τον δήμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% τελείωσε" τόνισε ο κ. Μαυρογιώργος.

Ακούστηκαν και άλλες απόψεις πολιτών όπως το ότι η φωνή των πολιτών πρέπει να ακούγεται, να γίνουν παρεμβάσεις και στις συνοικίες και όχι μόνο στο κέντρο, να υπάρξει μέριμνα για τα ΑμΕΑ.

{jlex}flickr:72157696101282500{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb