Χωρίς αυξήσεις τα τέλη καθαριότητας στον δήμο Βέροιας

oikonomiki2

Μη αύξηση των τελών καθαριότητας θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η Οικονομική Επιτροπή. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος Στέλιος Ασλάνογλου σημείωσε ότι αν εφαρμοστεί η ανταποδοτικότητα θ μείνει μια "τρύπα" της τάξης των 200.000 ευρώ, που σημαίνει αύξηση 6%, 10 ευρώ για κάθε σπίτι. Όμως λόγω κρίσης ο κ. Ασλάνογλου πρότεινε να μην αναπροσαρμοστούν τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και η "τρύπα" να κλείσει με την μείωση των δαπανών.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι η μείωση μπορεί να καλυφθεί από τον εξορθολογισμό των δαπανών και την μείωση του κόστους μεταφοράς απορριμμάτων.

Ο Αντώνης Καγκελίδης τόνισε ότι θα πρέπει η άρδευση και κατά συνέπειά της το κόστος λειτουργείας της να περάσει στην ΔΕΥΑΒ.

Ο Σάκης Αποστολόπουλος πρότεινε την μείωση των δημοτικών φόρων, για να δείξει ο δήμος το κοινωνικό του πρόσωπο και να μπορούν οι δημότες να καλύπτους τις δαπάνες τους. Ο κ. Αποστολόπουλος πρόετεινε να γίνει μια μελέτη για να εφαρμοστεί στο μέλλον η μείωση και συμφώνησε με την μη αύξηση.

oikonomiki1

Ο Γιώργος Μελιόπουλος τόνισε τα δημοτικά τέλη πρέπει να καταργηθούν ενώ ως αντιστάθμισμα να φορολογηθεί η μεγάλη περιουσία. Ως πρόταση κατέθεσε την μείωση των τελών στους μικρομεσαίους και τα λαϊκά στρώματα και αύξηση στα τέλη των πολυκαταστημάτων, των τραπεζών και των μεγάλων σούπερ μάρκετ.