Αντιπροσωπεία του Τουριστικού Ομίλου Σελίου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη και τον Αντιπεριφερειάρχη

Συνάντηση πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουνίου αντιπροσωπεία του Τουριστικού Ομίλου Σελίου με τον Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης & Καμπάνιας.

Στην συνάντηση στο γραφείο του Μητροπολίτη τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τα εκκλησιαστικά δρώμενα στο χωρίο .Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα της τέλεσης των Λειτουργιών Μεγάλης Εβδομάδας - Πάσχα σε ώρες που ανταποκρίνονται στην ιδιάζουσα μορφή ενός ορεινού τουριστικού χωρίου και με ανάλογης έκτασης χρονική διάρκεια των αντίστοιχων λειτουργιών .

Επίσης συζητήθηκε το καίριο ζήτημα της αποκατάστασης της θέρμανσης, με πρωτοβουλία της εκκλησίας, στον Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων μετά την «αφαίρεση» τους προ διετίας. Τέλος αναφέρθηκε το θέμα της παραχώρησης του μικρού σπιτιού της εκκλησίας στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων σε ιερέα ώστε να διαμένει ,όλο το καλοκαίρι, στο χωριό και να τελεί όλες τις λειτουργίες.

Όλα τα παραπάνω ζητήματα ο Μητροπολίτης υποσχέθηκε να τα μελετήσει με θετικό πνεύμα και να τοποθετηθεί σύντομα σε συνεργασία πάντα με την εκκλησιαστική επιτροπή του χωρίου. Παράλληλα ο Τουριστικός Όμιλος προσκάλεσε τον Μητροπολίτη να ιερουργήσει στο χωρίο ,όποτε αυτός κρίνει εφικτό.

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη

Την ίδια ημέρα, ο Τουριστικός Όμιλος Σελίου συναντήθηκε με τον τον Αντπτεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη .Στην συνάντηση που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα συζητήθηκε το θέμα της διοργάνωσης ,από κοινού, της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης εορτής Φωταγώγησης Δένδρου και της πλατείας του χωρίου με παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που σχεδιάζει ο Όμιλος για τα μέσα του Δεκέμβρη. Ο Αντιπερειφερειαρχης υποσχέθηκε να εντάξει την εκδήλωση αυτή στο πολιτιστικό-τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας με ανάλογη χρηματοδότηση.

Επίσης στο αίτημα του Τουριστικού Ομίλου για τα στηθαία, κίτρινη γραμμή διαγράμμισης και τα κολονάκια (χιονοδεικτες) στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Νάουσας μέσω Σελίου απάντησε ότι συντομότατα θα γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις.

Επίσης τέθηκαν θέματα που αφορούν τον αποχιονισμό του χωρίου και της περιοχής κατά την χειμερινή περίοδο. Ο Τουριστικός Όμιλος Σελίου κάλεσε τον αντιπερειφερειαρχη να επισκεφθεί σύντομα το χωρίο με αφορμή της εκδηλώσεις για την Εορτή των Αγίων Αποστόλων.