Καμίνης: "Υπέρ της σύνθεσης ονομασίας στο Σκοπιανό το Κίνημα Αλλαγής" (βίντεο)

Στην Ημαθία βρέθηκε την Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εκπροσωπώντας το Κίνημα Αλλαγής εν όψει των εσωκομματικών εκλογών για ανάδειξη τοπικών οργάνων. Πριν την ομιλία του σε κομματικό ακροατήριο, μίλησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τις επισκέψεις του στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας και την Venus και την συνάντησή του με τους αγρότες. Αμέσως μετά απάντησε σε ερωτήσεις. Αναλυτικά:

Χρίσματα και δημοτικές εκλογές: Η λέξη χρίσμα δεν μας εκπροσωπεί. Ένας πετυχημένος δήμαρχος ο Μπουτάρης, ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος και ήρθε η κ. Γεννηματά που του δήλωσε την υποστήριξή της. Δεν μιλάμε για τις δημοτικές εκλογές.

Μακεδονικό: «Θα στηρίξουμε λύση πάνω στην εθνική γραμμή. Σύνθετη ονομασία, Erga Omnes, συνταγματική αναθεώρηση. Στα συλλαλητήρια μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το Μακεδονικό και δίχασε τον λαό. Εμείς υπέρ της ενότητας πάνω στην Εθνική γραμμή».

Μετεκλογικές συνεργασίες: «Είναι ένα άτοπο ερώτημα. Αν κάνουμε συνεργασία, θα το κάνουμε πάνω σε προγραμματική βάση. Αν συμφωνήσουμε πάνω στις προγραμματική βάση θα το κάνουμε».

Επίσκεψη στην Venus: «Ο Συνεταιρισμός πάει πολύ καλά και ανταποκρίνεται στον διεθνή ανταγωνισμό».

Συνάντηση με τους αγρότες: «Στον αγροτικό τομέα υπάρχουν προβλήματα μετά το εμπάργκο. Οι ενισχύσεις που εγκρίθηκαν για το εμπάργκο δεν έφτασαν μέχρι κάτω. Οι αγρότες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να έρθει η πολιτεία να τους στηρίξει. Αν δεν γίνει, το μέλλον τους θα είναι πολύ δύσκολο».

Ξενάγηση στους Βασιλικούς Τάφους: «Νιώθεις συγκίνηση και δέος.. Καταπληκτικό μνημείο. Εθνική παρακαταθήκη. Σημάδεψε την ιστορία μας. Το μουσείο βρίσκεται σε διαδικασία περάτωσης. Το ίδιο και το Ανάκτορο. Η Βεργίνα και η ευρύτερη περιοχή θα τα κεφαλαιοποιήσουν σύντομα».

Εσωτερικά θέματα στο Κίνημα Αλλαγής: «Μπροστά στο πρωτογενές εγχείρημα που αναλάβαμε, ο απολογισμός είναι θετικός. Ο χώρος δεν είναι ενιαίος, έχει διάφορες εκφράσεις. Κατορθώσαμε και ενωθήκαμε κάτω από ένα φορέα, βρίσκουμε τον βηματισμό μας, αλλά το εγχείρημα έχει τις δυσκολίες του. Αντί να γκρινιάζουμε να δούμε τα θετικά βήματα. Είμαστε πανέτοιμοι και για εκλογές και για αντιπολιτευτικό μας έργο».

Δημοσκοπήσεις: «Αποτυπώνουν την στιγμή. Έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε».

Κλεισθένης 1: «Αυτό το σχέδιο, έτσι όπως το έχουν φανταστεί δεν μπορεί να λειτουργήσει. Προβλέπει κατακερματισμένα δημοτικά συμβούλια και έναν δήμαρχο που δεν θα μπορεί να κυβερνήσει. Καλή η απλή αναλογική αλλά με αυτό το σύστημα των δήμων δεν μπορεί να λειτουργήσει. Πρέπει να γίνουν ευρύτερες αλλαγές για να λειτουργήσει».

Που θα τεθεί υποψήφιος: «Είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Δεν ξέρω που θα είμαι. Κοιτάω να κάνω την δουλειά μου».