Logo

Μαρκούλης: "Καταδικάζουμε ότι προσβάλει τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου αλλά και την επίθεση στον Μπουτάρη"

Του Αντώνη Μαρκούλη

Μετά την ολιγωρία που επέδειξαν οι έχοντες δήθεν βαρύνοντα θεσμικό ρόλο στα πράγματα, με σκοπό να υπηρετήσουν τη λογική των ίσων αποστάσεων, αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε και για τα αυτονόητα.

Προκαταβολικά καταδικάζουμε οποιαδήποτε δήλωση προσβάλει τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου ιδίως όσων έπεσαν θύματα γενοκτονίας.

Ανενδοίαστα, απερίφραστα και αποφασιστικά καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από «ακραία» στοιχεία την ημέρα της θλιβερής επετείου στην εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η επίθεση αυτή εκτός του ότι αμαυρώνει την ιστορική επέτειο αποτελεί μελανό αποτύπωμα όσων έχουν υιοθετήσει τη ρητορική μίσους, στοχοποιώντας παράλληλα όχι απλά την αντίθετη άποψη αλλά τη μη όμοια με τη δική τους.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα «ακραία» στοιχεία δεν μπορούν να έχουν και δεν έχουν καμία σχέση με τα κύρια χαρακτηριστικά των Ποντίων που είναι η μεγαθυμία, η φιλοξενία, η αγάπη, η φιλοτιμία και η φιλειρηνική διάθεση που αποτελούν και ιστορικό φορτίο για αυτούς.

Χαρακτηριστικά που ουδόλως ομοιάζουν με αυτά των σύγχρονων πατριδοκάπηλων που έχοντας φορέσει κουκούλα διαδραματίζουν τον γνωστό σε αυτούς ρόλο, αυτόν των «θυτών».

Καρδίαν, ψύν και δύναμιν, ούλια εσέν' εδώκα και την χαράν κ επέντεσα σ' όσα πόρτας εντόκα (Καρδιά, ψυχή και δύναμη, όλα σε εσένα τα έδωσα, και τη χαρά βρήκα σε όσες πόρτες χτύπησα).

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb