Logo

Κυριάρχησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η καταδίκη της επίθεσης στον Μπουτάρη (βίντεο)

Η συζήτηση για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, σε εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων, κυριάρχησε στα προ ημερησίας θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Η κουβέντα άνοιξε από τον δήμαρχο Βέροιας, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την Γενοκτονία και να διεκδικούμε την αναγνώρισή της. Ο κ. Βοργιαζίδης όμως καταδίκασε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας ότι τα πολιτικά επιχειρήματα του καθενός θα πρέπει να είναι σεβαστά και οι πολιτικές διαφορές δεν θα πρέπει να λύνονται με τραμπουκισμούς (στο βίντεο η κουβέντα στο δημοτικό συμβούλιο).

Την επίθεση καταδίκασε και ο Νίκος Μπέκης. Συγκεκριμένα είπε ότι πρέπει να καταδικάζονται οι επιθέσεις σε αυτούς που εκφράζουν διαφορετικές πολιτικές θέσεις, όσο απαράδεκτες κι αν είναι αυτές οι θέσεις.

Ο Αντώνης Μαρκούλης καταδίκασε οποιαδήποτε δήλωση εναντίον της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αλλά καταδίκασε και την απρόκλητη επίθεση κατά του Γιάννης Μπουτάρη. «Είναι μελανό αποτύπωμα όσων έχουν υιοθετήσει την ρητορική μίσους» πρόσθεσε.

Ο Αντώνης Καγκελίδης είπε ότι ο δήμος τη νέα χρονιά θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων. Για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, καταδίκασε τις βίαιες επιθέσεις προς κάθε κατεύθυνση ενώ για δήμαρχο Θεσσαλονίκης, είπε ότι δεν του αξίζει να είναι δήμαρχος της πόλης.

Ο Θανάσης Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης του κ. Μπουτάρη αλλά δεν δικαιούται να βεβηλώνει τα ιερά και τα όσια μας.

Ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου θυμήθηκε τα γεγονότα Λαμπράκη και πρόσθεσε ότι στην χώρα μας πρέπει να μάθουμε να διαφωνούμε και δεν πρέπει να λύνουμε τις πολιτικές μας διαφορές με βία.

Ο Γιώργος Σοφιανίδης χαρακτήρισε τραμπούκους και φασιστοειδή αυτούς ενώ ο Γιώργος Γουλτίδης πρόσθεσε: «Ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται».

Ο Γιώργος Κάκαρης πρότεινε να βγει ψήφισμα καταδίκης των γεγονότων της Θεσσαλονίκης.

Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης καταδίκασε την επίθεση στον Μπουτάρη και πρόσθεσε ότι τα γεγονότα αυτά επισκίασαν τις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας.

Τέλος ο κ. Τσαπαρόπουλος είπε ότι οι διαφορετικές πολιτικές απόψεις δεν μπορούν να επιλύονται με την βία αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται πολιτικά.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb