Logo

Σωστή η διαφοροποίηση της Βέροιας από την ΠΕΔ για το σχέδιο "Κλεισθένης"

Το σχέδιο "Κλεισθένης Ι" που θα μεταρρυθμίσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφήνει αρκετά προβλήματος του Καλλικράτη άλυτα (αν και ήταν μια ευκαιρία να τα λύσει) αλλά βάζει κάποια πράγματα στην σωστή βάση ενώ έχει και κάποια σημεία του χρειάζονται διορθώσεις για να αποδώσουν καλύτερα.

Με βάση τα παραπάνω, πολύ σωστά το Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας στην συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας ούτε απέρριψε στο σύνολό του το σχέδιο νόμου που μπήκε σε διαβούλευση (όπως λανθασμένα κάνει η ΠΕΔ) ούτε το υιοθέτησε όπως είναι. Πολύ σωστά οι δημοτικοί σύμβουλοι Βέροιας ξεδίπλωσαν τους επιμέρους προβληματισμούς τους και μπήκαν στην ουσία της συζήτησης του θέματος. Επίσης πολύ σωστά και ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, μεταφέροντας την θέση του δημοτικού συμβουλίου, ψήφισε λευκό στην συνεδρίαση της ΠΕΔ κρατόντας αποστάσεις από την θέση του οργάνου για απόσυρση του σχεδίου που κατατέθηκε. Άλλωσε εκεί δεν μετέφερε την προσωπική του άποψη αλλά την θέση του οργάνου που είναι επικεφαλής.

Όπως στην ζωή έτσι και στις αλλαγές που φέρνουν οι νόμοι στην λειτουργία των θεσμών, δεν υπάρχει μόνο άσπρο ή μαύρο. Πρέπει να κατατεθούν συγκεκριμένες απόψεις επί των αλλαγών που προτείνονται κι όχι θέσεις τύπου "πάρτο πίσω".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb