Σε αυτούς τους δρόμους της Βέροιας θα γίνει αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων από το δίκτυο ύδρευσης

Πριν δυο εβδομάδες, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας Γιώργος Ορφανίδης, σε συνέντευξή του σε διαδικτυακή εκπομπή της "Ημερήσιας", αποκάλυψε στον Θόδωρο Ελευθεριάδη ότι σύντομα θα προχωρήσει στην Βέροια έργο αντικατάστασης όλων των αμιαντοσωλήνων από το δίκτυο.

Αναζητήσαμε περισσότερες λεπτομέρειες για το μεγάλο έργο που θα κατασκευαστεί στην πόλη και σήμερα σας παρουσιάζουμε λεπτομέρειες γι αυτό.

Η μελέτη περιλαμβάνει την αντικατάσταση των τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης Βέροιας που είναι κατασκευασμένα από αγωγούς αμιάντου, με νέα από πολυαιθυλένιο και την τοποθέτηση των απαιτούμενων συσκευών (δικλείδες, κλπ) του δικτύου για την ομαλή λειτουργία του.

Τα προς αντικατάσταση δίκτυα έχουν κατασκευασθεί προ πενηντακονταετίας και παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες και διαρροές με αποτέλεσμα την κατασπατάληση φυσικών και οικονομικών πόρων.

Το έργο θα εκτελεσθεί επί των οδών Ανοίξεως, Ανθέων, Ανεμώνης, Γράμμου, Καπ. Ευκλείδη, Φιλ. Εταιρείας, Εμ. Ζάχου, Ήρας, Καρατάσου, Κονίτσης, Κρήτης, Μακεδονομάχων, Μαλακούση, Π. Μελά, Μοράβα. Μπιζανίου, Ολύμπου, Εμ. Παπά, Πίνδου, Ρόδων, Σκρα, Τρεμπεσίνας, Αριστομένη, Αρχιμήδη, Διογένους, Ζήνωνος, Περσεφόνης, Πλουτάρχου, Σαπφούς, Στρατού, Φειδίου, Ευριπίδη, Θεσσαλονίκης, Παυσανίου, Καραϊσκάκη, Ηρακλέους, Μακαρίου και Αυξεντίου.

Θα κατασκευασθεί εσωτερικό δίκτυο από HDPE διατομών Φ63 μήκους περίπου 450 μ., Φ110 μήκους περίπου 4.750 μ., Φ140 μήκους περίπου 2.100 μ., Φ160 μήκους περίπου 780 μ. και Φ200 μήκους περίπου 600 μ.

Για την κατασκευή του έργου ο προυπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 800.000 €

Επίσης για το υποέργο «ΔΑΠΑΝΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ» ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 40.000,00 € χωρίς ΦΠΑ.