Το Συντονιστικό Όργανο πολιτικής προστασίας Βέροιας συνεδρίασε για την αντιμετώπιση των σεισμικών κινδύνων

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας-Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, συγκάλεσε την Τετάρτη 11 Απριλίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, για την αντιμετώπιση των Σεισμικών Κινδύνων.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Εθελοντικών Ομάδων (Λέσχη Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βέροιας – Αλεξάνδρειας – Νάουσας και ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Βέροιας) καθώς και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ιδιαίτερα η άψογη συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων φορέων καθώς και ο σημαντικός ρόλος που ήδη κατέχει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και εκείνος που καλείται να παίξει, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Συγκεκριμένα το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας καλείται να εντείνει τις ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την αντιμετώπιση των σεισμικών κινδύνων.

Παράλληλα, το προσωπικό του γραφείου Πολιτικής Προστασίας θα εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση των σεισμικών κινδύνων μέσω ασκήσεων ετοιμότητας με υποθετικό σενάριο.

Τέλος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει τις εργασίες για τον καθορισμό χώρων καταυλισμού που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση σεισμού, διότι ....όταν «χτυπά» ο σεισμός πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, όχι με πανικό, αλλά με βάση σχεδιασμένες ενέργειες για να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές και περιουσίες.