Πάλι απών από Δημοτικό Συμβούλιο ο Παπαγιάννης - Με...γράμμα εκφράζει την θέση του για το κυκλοφοριακό

papagiannis dim

Πάλι απών από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ο σύμβουλος Γιάννης Παπαγιάννης. Στο προηγούμενο συμβούλιο βρήκε μια ασύμαντη αφορμή και αποχώρησε πριν τα θέμματα ημερήσιας διάταξης. Σήμερα πριν από την συζήτηση του σημαντικού θέματος που αφορά το κυκλοφοριακό της π9λης, δηλώνει οτι θα απουσιάσει και με...γράμμα κάνει γνωστή την διαφωνία του στο πλάνο της δημοτικής αρχής, κινδυνολογώντας και υποστηρίζοντας το σημερινό καθεστώς ζούγκλας που επικρατεί στο κέντρο της Βέροιας. Στην δήλωσή του αναφέρει:

"Κάποιοι για άλλη μία φορά σπεύδουν να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς. Σε κατάφωρη αντίθεση με τις επιθυμίες των πολιτών της Βέροιας καθώς και αυτονόητων κριτηρίων περί ποιότητας ζωής και βελτίωσης της καθημερινότητάς μας επιδιώκουν να μονοδρομήσουν κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης.

Βεροιώτισσες και Βεροιώτες, να μην τους αφήσουμε. Με τα μέτρα που προτείνουν, τα οποία εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και όχι των Βεροιέων, θα επέλθουν σε βάρος όλων μας τραγικές συνέπειες: α. κυκλοφοριακό κομφούζιο και συγκοινωνιακός όλεθρος, εκατοντάδες οδηγοί θα ταλαιπωρούνται εντός της πόλης, μεταξύ αυξημένων ήχων, ρύπων και εκνευρισμού, με χιλιάδες ώρες εργασίας ή ανεμελιάς να χάνονται εις μάτην, β. επιδείνωση της, όποιας απέμεινε, ποιότητας ζωής των κατοίκων του κέντρου, γ. μείωση της επισκεψιμότητας στην αγορά, περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματος και των οικονομικών μεγεθών, αύξηση της ανεργίας, δ. ακύρωση της δυνατότητας άνετης παραμονής στο κέντρο, εκδίωξη γειτονικών επισκεπτών και τουριστών, αποφυγή σταδιακά εισόδου στο κέντρο κατοίκων γειτονικών περιοχών για διασκέδαση, αγορές, λήψη υπηρεσιών κ.λπ., ε. ολοσχερή αδυναμία μόνιμης ή και σύντομης στάθμευσης, ελλείψει θέσεων ή επαρκών οργανωμένων πάρκινγκ, καθώς και εξυπηρέτησης επιθυμιών και αναγκών συμπολιτών μας, όπως, ενδεικτικά, αγοραστικών, ιατρικών, φαρμακευτικών, ψυχαγωγικών κ.λπ., στ. περαιτέρω μείωση της αξίας των ακινήτων των Βεροιέων, συλλήβδην καταστήματα, οικίες και διαμερίσματα θα έχουν ακόμα λιγότερο αγοραστικό ενδιαφέρον, ζ. διασπορά της οικονομικής ζωής της Βέροιας εκτός του κέντρου της πόλης, όχι δήθεν για την «επιλογή σύγχρονων λύσεων» αλλά προς «τέρψιν και ευχαρίστηση» κυρίως μεγάλων ξένων εμπορικών αλυσίδων και αλλοδαπών επενδυτών, που θα απομυζήσουν ό,τι απέμεινε από την τοπική οικονομία καθιστώντας τους Βεροιείς ακόμα ενδεέστερους οικονομικά αλλά ακόμα και «φιλοξενούμενους» στον τόπο τους, γιατί σταδιακά λίγοι θα αγοράσουν τα πάντα.

Βεροιώτισσες και Βεροιώτες. Η θεσμική υπεροχή ψήφων στο Δημοτικό Συμβούλιο της δημοτικής παράταξης που εισηγείται τις μονοδρομήσεις δεν μας επιτρέπει, τουλάχιστον προς το παρόν, να εμποδίσουμε μέσα από διαδικασίες ψηφοφοριών στο δημοτικό συμβούλιο τις καταστροφικές για τη Βέροια προτάσεις της σημερινής, συνέχεια της προηγούμενης, δημοτικής αρχής. Μέσα, όμως, από δημόσιο διάλογο, ενημερώνοντας τους πολίτες και συζητώντας με τους φορείς αγωνιζόμαστε δυναμικά για να μην παρθούν αποφάσεις που θα βλάψουν περαιτέρω τη Βέροια και τους συμπολίτες μας. Επιπλέον, ενόψει των βλαπτικών εξελίξεων που προετοιμάζει αιφνίδια η δημοτική αρχή, σπεύδω επειγόντως προς αναζήτηση προστασίας από έτερη θεσμική εξουσία, την οποία εμπιστεύομαι: Τη Δικαιοσύνη. Ταξιδεύω, σήμερα, Δευτέρα, αρνούμενος συνειδητά και συμβολικά να συμμετέχω στη συνεδρίαση- σικέ που οργανώνεται από την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο «περί μονοδρομήσεων». Επισκέπτομαι αύριο, Τρίτη, την ανώτατη δικαστική Αρχή της Χώρας, τον Άρειο Πάγο, προκειμένου να ενημερώσω άτυπα, προς το παρόν, τις Εισαγγελικές Αρχές, για τα επιχειρούμενα καταστροφικά τεκταινόμενα σε βάρος της γενέτειρας και αγαπημένης μας Βέροιας από άφρονες και ζημιογόνες αποφάσεις προσώπων μηδενικής ή περιορισμένης πολιτικής ευθύνης".