Logo

Ψήφισμα για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Ψήφισμα με το οποίο ζητούσε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με κάθε πολιτικό, διπλωματικό, νομικό ή άλλο μέτρο και τη διεθνή καταγγελία της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παπαγιάννης.

Το ψήφισμα, με την συγκεκριμένη μορφή, καταψηφίστηκε από όλους τους συμβούλους και αποφασίστηκε να καταρτιστεί ένα νέο από μέλη όλων των παρατάξεων.

Το ψήφισμα

Το ψήφισμα Παπαγιάννη αναφέρει: «Το γεγονός της σύλληψης, της κράτησης και εν τέλει της προφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών, του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτριου Κούκλατζη, εγείρει σοβαρά ερωτήματα τόσο για την παράνομη και καταδικαστέα πρακτική της Τουρκίας, όσο και για τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ποιες είναι όμως οι ενέργειες των αρμοδίων υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι σε ακόμη μία προκλητική και αήθη συμπεριφορά των Τούρκων απέναντί μας; Για ακόμη μία φορά η ελληνική κοινωνία ανησυχεί με τη χαρακτηριστική αδράνεια που επιδεικνύεται σε ένα ακόμη εθνικό ζήτημα. Ο σεβασμός στα δικαιώματα των κρατουμένων και η δημιουργία συνθηκών για μια δίκαιη δίκη είναι αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού. Η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, με συχνές τις καταδίκες από το ΕΔΔΑ για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, δημιουργούν εύλογες επιφυλάξεις για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ήδη, οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, πρόκειται για παραβίαση του διεθνούς δικαίου των διμερών συνθηκών ή για προπαγάνδα και παραπλάνηση ! Η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα και δεν είναι άλλη από την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με κάθε πολιτικό, διπλωματικό, νομικό ή άλλο μέτρο και τη διεθνή καταγγελία της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της.».

Κριτική από τους συμβούλους

Πατριδοκάπηλο και δήθεν πατριωτικό ενδιαφέρον χαρακτήρισε την κατάθεση ψηφίσματος ο Αντώνης Μαρκούλης ο οποίος τόνισε ότι είναι κίνηση για το θεαθήναι. "Στην Τουρκία γενικά παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα και ΕΕ και ΝΑΤΟ χαϊδεύουν αυτιά" τόνισε ο κ. Μαρκούλης.

"Δεν είναι θέμα για πολιτική εκμετάλευση. Αυτά που προτείνει το ψήφισμα, γίνονται σήμερα από την κυβέρνηση. Από Ελληνικό θέμα, έγινε ευρωπαϊκό" συμπλήρωση ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος.

"Καταδικάζουμε την στάση της Τουρκίας αλλά καταδικάζουμε όσους έρχονται και πετάνε μια...φωτοβολίδα" είπε ο δήμαρχος.

Γράμμα στον Θεό

Τα ψηφίσματα στις συνεδρίασεις των Δημοτικών Συμβουλίων εκτός από χαμένος χρόνος, είναι και ένα...γράμμα στον Θεό, όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί κατά καιρούς από δημοτικούς συμβούλους. Συνήθως γίνεται για το θεαθήναι ή για χτύπημα στην πλάτη ομάδας πολιτών κάποιου φορέα.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb