Πλατεία Ωρολογίου: Μετά το Πάσχα θα φυτευτούν τα παρτέρια και θα έρθει μελέτη για συντήρηση

Παρεμβάσεις στην πλατεία Ωρολογίου μετά το Πάσχα προανήγγειλε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. Το θέμα κουβεντιάστηκε μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Πατσίκας, με αφορμή την πρόσφατη ενημέρωση που πραγματοποίησε η Κίνηση Πολιτών.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι μετά το Πάσχα θα γεμίσουν με χώμα τα παρτέρια και θα φυτευτούν με λουλούδια. Επιλέχθηκε να γίνουν οι εργασίες μετά το Πάσχα, για να μην υπάρξει αναστάτωση στην περιοχή την εορταστική περίοδο.

Για το θέμα μίλησε και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος. Συγκεκριμένα είπε ότι η Κίνηση Πολιτών έχει ενημερωθεί για το πλάνο του δήμου και μάλιστα γνωρίζει και τα χρονοδιαγράμματα (να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις μέχρι το τέλος του 2018). Ο κ. Σιδηρόπουλος είπε ακόμη ότι ο δήμος δέσμευσε επιπλέον χρήματα γι αυτές τις παρεμβάσεις στην πλατεία Ωρολογίου (50.000 ευρώ) και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί η μελέτη για τις συντηρήσεις κοινοχρήστων χώρων ώστε το επόμενο διάστημα να προκηρυχθεί το έργο.

Τέλος, ο κ. Μαυροκεφαλίδης πρότεινε στην πλατεία να τοποθετηθεί μια βρύση με πόσιμο νερό για να δροσίζονται οι πολίτες και η βάση του τοιχίου να σκαφτεί, να τοποθετηθεί χώμα, να φυτευτούν αναρριχητικά φυτά ώστε σε βάθος χρόνου να αναπτυχθούν και να "κρύψουν" τον τοίχο.