Νερό: Προσέχουμε για να έχουμε - Ημερίδα στον δήμο Βέροιας (φωτογραφίες)

Με κεντρικό μήνυμα "μην σπαταλάς το νερό σήμερα, για να μην σου λείψει αύριο", διοργανώθηκε ημερίδα στην Βέροια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Βέροιας, η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, η Δ.Ε.Υ.Α.Βέροιας και η Πανελλήνια. Ομοσπονδία. Εργαζομένων (ΠΟΕ) στις Δ.Ε.Υ.Α.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δ.Ε.Υ.Α. Απόστολος Καλογιάννης ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην ορθολογική χρήση του νερού και στο ότι είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει την διαχείρισή του να την έχει το δημόσιο κι όχι οι ιδιώτες. Ο κ. Καλογιάννης έκανε ιστορική αναφορά στην ίδρυση των ΔΕΥΑ και στον πολύτιμο ρόλο που επιτελούν.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα «τι συμβαίνει με το νερό;» που εστίασε κυρίως στις αρνητικές συνέπειες της ιδιοτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης - αποχέτευσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η εξοικονόμιση του νερού και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Παύλος Δραγκόλας.

Τον συντονισμό είχε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελένη Γκόγκα.

Στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείο υπήρχε έκθεση με υλικό από περιβαλλοντικές και μαθητικές ομάδες του Δήμου (1ο ΕΠΑΛ , ΕΚΦΕ Βέροιας, Κέντρο Μέριμνας, Φίλοι του ποταμού Τριποτάμου Βέροιας) και φωτογραφίες από την Φωτογραφική ομάδα "Αντίθεσις".

{jlex}flickr:72157691665045192{/jlex}