Στο ΧΥΤΑ της ΔΙΑΔΥΜΑ τα απορρίμματα της Βέροιας για άλλα 2 χρόνια

“Πράσινο φως” για την μεταφορά των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Βέροιας στο ΧΥΤΑ της Δυτικής Μακεδονίας στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ για άλλα δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι και τον Μάιο του 2020, έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΑΔΥΜΑ, εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία το σχετικό αίτημα του Δήμου Βέροιας.

Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ ενέκρινε αρχικά τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και του Δήμου Βέροιας, για τη διάθεση των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου στον Περιφερειακό ΧΥΤΑ της Δυτικής Μακεδονίας για άλλα δύο έτη. Μειοψήφησε ο εκπρόσωπος του Δήμου Εορδαίας Κώστας, Πολυχρονίδης, καθώς ως γνωστόν ο Δήμος Εορδαίας διαφωνεί εξαρχής για τη διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Βέροιας στον ΧΥΤΑ των ορυχείων.

Σημειωτέον ότι για τη διάθεση και υγειονομική ταφή των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Βέροιας (περίπου 18.500 τόνοι/έτος) υπάρχει η διαθέσιμη χωρητικότητα στο Γ΄ κύτταρο του ΧΥΤΑ, καθώς από τον Ιούνιο 2017 είναι σε λειτουργία η ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) και ο ΧΥΤΥ για τα σύμμεικτα απορρίμματα των Δήμων της ΠΔΜ, ενώ έχει ληφθεί και η σχετική απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Πηγή: e-ptolemeos.gr