Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί με ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας, σε ανάμνηση της ιστορικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη με σκοπό τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί υπενθύμιση και ελάχιστο φόρο τιμής για την πολύπλευρη συνεισφορά της γυναίκας στην οικογένεια, στην εργασία, στις δημόσιες υποθέσεις, στις επιστήμες, στις τέχνες και εν γένει σε κάθε έκφανση της σύγχρονης κοινωνίας.

Είναι μια ημέρα με ξεχωριστό συμβολισμό και σημασία για τους αγώνες του γυναικείου κινήματος και τα αυτονόητα δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνουν οι γυναίκες σε μια δημοκρατική πολιτεία όπως η ισότητα, η ισονομία, ο αλληλοσεβασμός και οι ίσες ευκαιρίες.

Ανήμερα, της Παγκόσμιας Ημέρας για τα δικαιώματα της Γυναίκας, θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του Δήμου μας και να τις ευχαριστήσω για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην κοινωνία μας.

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
Δήμαρχος Βέροιας