Logo

Η αντιπαράθεση για το όνομα των Σκοπίων καλά κρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (βίντεο)

Η αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για την ονομασία των Σκοπίων καλά κρατεί. Για τρίτη στην σειρά συνεδρίαση, το θέμα απασχόλησε το σώμα και ανέβασε τους τόνους.

Από την πλευρά της μειοψηφίας τέθηκαν δυο διαφορετικά ψηφίσματα για ψήφιση. Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης ζήτησε να ψηφιστεί το ψήφισμα της ΠΕΔ, το οποίο υπέγραψε στην συνεδρίαση της ΠΕΔ ο δήμαρχος. Ο Γιάννης Παπαγιάννης έθεσε προς ψήφιση δικό του ψήφισμα. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή, δεν δέχθηκε να τα βάλει για ψήφιση. Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε ότι η θέση του δήμου Βέροιας κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων, συμπεριλαμβάνεται στο ψήφισμα της ΠΕΔ.

Δείτε το απόσπασμα

Σχόλια συντάκτη

Με αφορμή την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για το θέμα αυτό θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή δεν δέχεται να εγκρίνει το ψήφισμα της ΠΕΔ. Οι σύμβουλοι έχουν εκφραστεί στην συντριπτική τους πλειοψηφία κατά την χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια, πλην των κ. Μπέκη, Τσαπαρόπουλου.

2. Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο οι παρατάξεις της μειοψηφίας επιμένουν στο να βγάλει ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Αν έχουν κάποια αξία τα ψηφίσματα, η θέση του δήμου Βέροιας είναι ισχυρότερη στο ψήφισμα της ΠΕΔ μαζί με τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

3. Πολύς λόγος για ψηφίσματα από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Ειδικά η παράταξη Καραπαναγιωτίδη που τα χαρακτηρίζει "Γράμμα στον Θεό", επιμένει στην έκδοση ψηφίσματος. Πράγματι, τα ψηφίσματα είναι κάτι σαν "Γράμμα στον Θεό".

 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb