Διαφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την υποχρεωτική φοίτηση προνηπίων στα νηπιαγωγεία

Το θέμα των παιδικών σταθμών απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Συγκεκριμένα, οι δήμοι, και ο δήμος Βέροιας, αντιδρούν στην υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στο νηπιαγωγείο.

Το θέμα το έβαλε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος εκφράζοντας την διαφωνία του και τονίζοντας ότι θα δημιουργήσει προβλήματα η επιλογή της κυβέρνησης.

Την διαφωνία τους εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα βρεθούν στην ανεργία, τόσο με την παρουσία και τα πανό που άπλωσαν στην αίθουσα συνεδριάσεων όσο με την τοποθέτηση της εκπροσώπου τους. 

Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αναπτύχθηκαν από τον πρόεδρο ΚΑΠΑ Στέργιο Διαμάντη. Ο κ. Διαμάντης είπε ότι το πρώτο πρόβλημα δημιουργεί το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που βάζει το υπουργείο για την εκτέλεση εργασιών που θα επιτρέψουν τις δομές να λάβουν αδειοδότηση.

Το δεύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Διαμάντη είναι ότι τα μισά παιδιά των παιδικών θα φύγουν για το νηπιαγωγείο. Ο κ. Διαμάντης είπε ότι ο παιδικός σταθμός ενδείκνυται για τα προνήπια διότι εκεί τρώνε, σχολάνε αργότερα και λειτουργούν 11 μήνες.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι το τα νηπιαγωγείο δεν θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν αυξημένο αριθμό παιιδών.

Ο κ. Διαμάντης είπε ότι η πρόταση είναι να παραμείνει προαιρετική επιλογή των γονιών το που θα πάνε τα προνήπια.

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν, με την υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα νηπιαγωγείο και οι δημοτικό σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν.dimotiko ver paidikoi

Το ψήφισμα

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Νομού Ημαθίας κατέθεσε προς το Δ.Σ. σήμερα στις 21/2/2018 το παρακάτω ψήφισμα και το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο

• Να παραμείνει ως έχει το δικαίωμα επιλογής των γονέων για την φοίτηση των παιδιών τους στο Νηπιαγωγείο ή στο Παιδικό Σταθμό.
• Να υπάρξει μεταβατική περίοδος τουλάχιστον τριών ετών προτού εφαρμοστεί το Π.Δ. για τις τεχνικές προδιαγραφές των παιδικών σταθμών.
• Να υπάρξει η απαιτούμενη χρηματοδότηση των υφισταμένων δομών ώστε αυτές να δύναται να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα τόσο από την πολιτεία όσο και από τους Δήμους
• Να δοθεί βάρος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να ενισχυθούν και δημιουργηθούν νέες βρεφονηπιακές δομές
• Μόνιμη και σταθερή απασχόληση για όλους στους εργαζομένους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς