SOS για το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας - "Αν δεν αξιοποιηθεί θα πέσει" δηλώνει ο δήμαρχος

Θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ήταν και πάλι η αξιοποίηση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου. Το θέμα "σήκωσε" ο Ζήσης Πατσίκας, με αφορμή πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που απευθύνεται στους ΟΤΑ α' βαθμού της χώρας και στοχεύει στην ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας (μέγιστη χρηματοδότηση 2.500.000 ευρώ ανά πρόταση και έως 100%, ανάλογα με το είδος της αξιοποίησης).

"Εδώ βρίσκεται μια τεράστια ευκαιρία, η ευκαιρία που περιμένει ο Δήμος μας για το Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο. Σχεδόν φωτογραφική είναι η πρόσκληση! Μόνο που δεν μας ανήκει το κτίριο" τόνισε ο κ. Πατσίκας και ρώτησε που βρίσκεται η προσπάθεια διεκδίκησης του ακινήτου και ποιος ευθύνεται για τη μέχρι τώρα μη απόδοση του κτιρίου στους δημότες.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης είπε ότι το θέμα βρίσκεται στο Υπουργείο. Σημείωσε ότι το ακίνητο από την Κτηματική Υπηρεσία πέρασε στο Υπερταμείο και ο δήμος περιμένει απάντηση στο αίτημά του. "Εμείς ζητάμε να το πάρουμε. Αν δεν αξιοποιηθεί, θα πέσει. Μπορούν να γίνουν πολλά με τα χρήματα του ΕΣΠΑ αλλά δεν έχουμε το ακίνητο" είπε ο κ. Βοργιαζίδης.

Δείτε σε βίντεο τον διάλογο Πατσίκα - Βοργιαζίδη για το θέμα