Βέροια: Πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων

Με αφορμή την πρόκληση πυρκαγιάς σε κάδο ανακύκλωσης, στην Βέροια, η οποία προήλθε από την απόρριψη αναμμένων τσιγάρων εντός του κάδου, ο δήμος Βέροιας ανακοίνωσε: "Θέλουμε να επιστήσουμε για μία ακόμη φορά την προσοχή ως προς τη διάθεση των απορριμμάτων στους κάδους (πράσινους ή μεταλλικούς και μπλε ανακύκλωσης) με στόχο την ορθολογική διαχείρισή τους αλλά και την προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας από παρόμοια φαινόμενα.

Στους κοινούς κάδους απορριμμάτων (πράσινους ή μεταλλικούς) διαθέτουμε σε καλά κλεισμένους σάκους τα οικιακού τύπου απορρίμματα, τα οποία δεν μπορούν να ανακυκλωθούν.

-Οι στάχτες, εφ’ όσον δεν μπορούν να διατεθούν σε κήπους ή αγρούς ως εδαφοβελτιωτικό υλικό, τις τοποθετούμε πλησίον του κάδου σε διπλούς στεγανούς σάκους, αφού προηγουμένως έχουμε διασφαλίσει το σβήσιμο τους.
-Τα πράσινα απορρίμματα (χόρτα, κλαδιά), τα ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, είδη οικιακού εξοπλισμού κλπ) και τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τα διαθέτουμε κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου στα τηλέφωνα 2331350634, 2331350595.

Στους μπλε κάδους ανακύκλωσης διαθέτουμε «χύμα» (χωρίς σακούλα) τις κενές συσκευασίες (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τετραπάκ, λευκοσίδερο, γυαλί), αφού προηγουμένως τις ξεπλύνουμε και απομακρύνουμε τα οργανικά υλικά.

Στους κάδους μικροαπορριμμάτων («καλαθάκια») απορρίπτουμε μόνο μικροαντικείμενα και απαγορεύεται να διαθέτουμε σακούλες με οικιακά απορρίμματα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ως προς τα απορρίμματα που διαθέτουμε στους κάδους μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βέροιας στα τηλέφωνα 2331350634, 2331350595".