Ήταν μια καλή αρχή

enfia ver1

Η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ΕΝΦΙΑ που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια ήταν σίγουρα μικρή συγκριτικά με το βάρος που φορτώνει στις πλάτες των πολιτών. Μάλιστα ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του στην ομιλία του.

Αν αναλογιστούμε ότι είναι η πρώτη πρωτοβουλία που λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, μετά από σχεδόν μια πενταετία σκληρών οικονομικών μέτρων από τις κυβερνήσεις, θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα 150 άτομα ήταν μια καλή αρχή. Αν πράγματι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θέλει να βγάλει τον κόσμο στο πεζοδρόμιο για αντιλαϊκά μέτρα, θα πρέπει να συνεχίσει να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες. Οι προσπάθειές του δηλαδή πρέπει να έχουν μια συνέχεια.

Επίσης, για να υπάρξει μαζική συμμετοχή θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με τους φορείς. Πρέπει να μπουν στη διοργάνωση και οι φορείς και από κοινού να ξεκινήσουν μια προσπάθεια κινητοποίησης.

Τέλος όταν κάνεις τέτοια προσπάθεια, θα πρέπει να οργανώνεις με μεγαλύτερη σοβαρότητα για να σε πάρει στα σοβαρά και ο κόσμος. Δεν μπορεί να ανακοινώνεις ημερομηνία διοργάνωσης 23 Οκτωβρίου και επειδή διαπιστώνεις ότι εκείνη την ημέρα παίζει ο ΠΑΟΚ να αλλάζεις σιωπηρά την ημερομηνία.